ALBANAC NAPAO ŠEFA SRPSKOG INTERPOLA NA SEDNICI U DUBAIJU! Lažni novinar iz Prištine uhvatio ga za ruku a onda FIZIČKI NASRNUO! Evo kako je došlo do SVETSKOG SKANDALA u Emiratima!
Foto: Printscreen

UMALO MASOVNA TUČA

ALBANAC NAPAO ŠEFA SRPSKOG INTERPOLA NA SEDNICI U DUBAIJU! Lažni novinar iz Prištine uhvatio ga za ruku a onda FIZIČKI NASRNUO! Evo kako je došlo do SVETSKOG SKANDALA u Emiratima!

Politika -

Prvi dan zasedanja GS međunarodne policijske organizacije obeležio je niz skandala koje su priredili predstavnici prištinske policije

Jedan član delegacije Prištine koji prati Generalnu skupštinu Interpola u Dubaiju napao je člana delegacije Srbije.

Ovo nije bio jedini incident jer je, kako Kurir saznaje, delegacija Prištine dobacivala predstavnicima MUP Srbije i upadljivo ih fotografisala mobilnim telefonima, kako u samoj sali tako i u vreme pauza u zasedanju.

Provocirali

Član delegacije iz Prištine predstavio se kao novinar, prišao šefu srpskog Interpola Milanu Dimitrijeviću i napao ga.

- Uhvatio je Dimitrijevića za ruku i gurao ga. Non-stop su dolazili i fotografisali našu delegaciju - nezvanično je potvrđeno Kuriru iz Ministarstva unutrašnjih poslova:

- Delegacija Srbije je velika, bori se i nastavlja da lobira do dana glasanja, a to prištinskoj strani jako smeta.

Delegaciju Srbije u Dubaiju predvodi ministar Nebojša Stefanović, koji je ocenio neprincipijelnim ponašanje Generalnog sekretarijata Interpola, jer je prijem Kosova u ovu organizaciju stavljen na dnevni red iako se tome protivio veći broj članica.

- Nažalost, iako smo više puta upozoravali da je time ugroženo međunarodno pravo, ovakva odluka pokazuje da Korelova rezolucija, koju je usvojila Generalna skupština prethodne godine u Pekingu, ostaje samo mrtvo slovo na papiru - naglasio je Stefanović.

foto: AP

Upozorenja

Ministar je istakao da su Generalni sekretarijat i jedan deo članica Interpola odlučili da njihovo stanovište bude iznad međunarodnog prava i iznad odluka koje je donela i sama Generalna skupština.

- Republika Srbija nastavlja da zajedno sa svojim partnerima, lobira i da radi na tome da odluka o eventualnom prijemu tzv. republike Kosovo ne prođe na samom glasanju u utorak. Ne predajemo se i borićemo se svim silama do kraja. Nadam se da ćemo, zajedno sa zemljama koje pomažu Srbiji, uspeti da pokažemo da glasanje za prijem takozvane države Kosovo u Interpol predstavlja potpunu politizaciju ove policijske organizacije, što je potpuno štetno ne samo za međunarodno pravo već i sve buduće policijske operacije - naglasio je Stefanović.

Generalna skupština Interpola počela je juče u Dubaiju i na njoj učestvuje gotovo 1.000 zvaničnih predstavnika iz 173 zemlje. O prijemu Kosova u Interpol glasaće se sutra.

foto: Beta

Spremne poternice

DIKOVIĆ PRVI NA LISTI

Nekoliko pripadnika MUP Srbije koji su službovali na Kosovu izrazili su zabrinutost da neće moći da mrdnu iz zemlje jer bi Kosovo, u slučaju ulaska u Interpol, izdalo poternice za njima. Mediji spekulišu da je prvi na spisku za poternicu bivši načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, koji je u vreme rata na Kosovu komandovao 37. motorizovanom brigadom.

Kurir / R.F.

Foto: Beta, Printscreen, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track