VUČIĆ SA DELEGACIJOM MMF: Stabilna projekcija privrednog rasta, sledeće godine 4 odsto (FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

o važnim temama

VUČIĆ SA DELEGACIJOM MMF: Stabilna projekcija privrednog rasta, sledeće godine 4 odsto (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom MMF, predvođenom šefom Misije Janom Kejsom Martejnom, a tom prilikom predstavnici te međunarodne institucije potvrdili su stabilnu projekciju privrednog rasta od 3,5 odsto za ovu i 4 odsto za 2020. godinu.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić je naglasio da je cilj Srbije da, i pored usporenog privrednog rasta u zemljama Evropske unije i globalnih izazova, ostvari veći rast od projektovanog.

Posebna tema od interesa za građane Srbije bile su plate i penzije, a na sastanku je potvrđeno da odgovorna politika Srbije i stabilan privredni rast daju mogućnost za njihovo dalje povećanje.

Značajna pažnja posvećena je efikasnijem upravljanju i boljoj realizaciji investicija u javnim preduzećima, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić i članovi delegacije MMF razgovarali su i o preduzećima od opšteg interesa, među kojima su javna preduzeća EPS i Resavica, zatim o privatizaciji Komercijalne banke i kompanije Petrohemija, kao i reformi poreske uprave.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track