Najnovije vesti

SKANDAL, KAKVI SU TO LEKARI! Švajcarci izbacuju srpskog diplomatu iz bolnice kome je OTKAZALO PLUĆNO KRILO ZBOG KORONE!
Uložio protestnu notu... Ivica Dačić, Foto: Shutterstock, Beta/Ministarstvo spoljnih poslova

ZABORAVILI NA HIPOKRATA! Ivica dačić za kurir

SKANDAL, KAKVI SU TO LEKARI! Švajcarci izbacuju srpskog diplomatu iz bolnice kome je OTKAZALO PLUĆNO KRILO ZBOG KORONE!

Politika

Našem predstavniku u misiji UN u Ženevi (44) otkazalo celo plućno krilo i bori se za život, a lekari ga šalju kući da se leči paracetamolom, tvrdi ministar spoljnih poslova

Još jedan srpski diplomata (44) pri misiji UN u Ženevi oboleo je od koronavirusa, a iako u veoma teškom stanju, Švajcarci hoće da ga izbace iz bolnice, potvrđeno je Kuriru u Ministarstvu spoljnih poslova.

Da mu je zdravstveno stanje veoma teško jer mu je otkazalo celo plućno krilo, a da Švajcarci za to očigledno ne mare, potvrdio je za Kurir šef diplomatije Ivica Dačić, koji tvrdi da se MSP bori za to da naš diplomata ostane u bolnici, te da sprema protestnu notu.

Drugi zaraženi diplomata

- Tačno je da je naš diplomata u teškom stanju i on je već drugi zaraženi iz naše diplomatske misije u Švajcarskoj. Međutim, iako mu je otkazalo celo plućno krilo, Švajcarci hoće da ga izbace iz bolnice. Veoma su korektni - da ide kući i pije paracetamol! - rezignirano će Dačić.

foto: EPA / Koča Sulejmanović

Da skandal bude veći, kako objašnjava, našeg diplomatu nisu hteli ni da prime u bolnicu u Ženevi, već je prebačen u Bern. I to na jedvite jade, a preko debele veze.

- On je najpre, kad je osetio simptome, otišao u bolnicu u Ženevi, tamo je testiran i potvrđen mu je koronavirus, ali su ga vratili kući. Kao, leči se kod kuće, nema mesta u bolnici. Čoveku je zatim pozlilo, pogoršalo mu se stanje i potegli smo silne veze da ga prebacimo u bolnicu u Bernu. Jedva je živ stigao do Berna, zaista mu je loše, nije šala. I sad su mu mrtvi hladni rekli da sutra (danas, op. a.) mora kući, pa nek se leči. To je sramota i skandal! Uputili smo im zvaničnu protestnu notu.

Neozbiljnost

ZVALI ČOVEKA DA PONOVI TEST, PA GA ISKULIRALI

Dačić kaže da je slična situacija bila i sa prvim našim diplomatom iz Ženeve koji je pozitivan na koronavirus. - Njemu je 12. marta potvrđen virus i tada su mu rekli da bude u kućnoj izolaciji, ali da dođe 21. da ponovi test, da se vidi da li se izlečio. Otišao je tada i oni ga vrate, ne pada im na pamet da ga ponovo testiraju. Zamislite taj bezobrazluk.

Čovek u tako lošem stanju treba da se vrati kući i leči se paracetamolom... A još su mu kod kuće žena i malo dete - kaže Dačić dodaje: - Da se, ne daj bože, nešto slično desi nekom švajcarskom ili bilo kom stranom diplomati kod nas, Srbija bi ispoštovala sve međunarodne konvencije i ukazala bi mu pomoć. I ne samo zbog konvencija, nego je i ljudski. Ovo njihovo ponašanje mi je neshvatljivo. I to Švajcarka, ej, jedna od najrazvijenijih zemalja.

Raspuštena misija

Šef diplomatije kaže da su do sada dvojica naših diplomata oboleli od koronavirusa, odnosno da je za njih zvanično potvrđeno, a da se ne zna da li će taj broj biti i veći. - Mi smo posle prvog slučaja odmah raspustili našu misiju i sada rade od kuće, ali ne možemo da znamo da li se još neko zarazio pre toga - kaže Dačić.

Kurir.rs/ Jelena Velinović  Foto: Shutterstock, Beta/Ministarstvo spoljnih poslova

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...