NEREDI OPOZICIJE U BEOGRADU! BOŠKO DIVLJAK: Nasilno pokušao upad sa ruljom u predsedništvo
Do vlasti želi silom... Boško Obradović ispred Predsedništva, Foto: Kurir, ATA images

Huliganski

NEREDI OPOZICIJE U BEOGRADU! BOŠKO DIVLJAK: Nasilno pokušao upad sa ruljom u predsedništvo

Politika -

Bahato: Vođa Dveri pokušao da nasilno upadne u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu, sprečilo ga obezbeđenje na samom ulazu

Nakon divljanja u Skupštini Srbije i rušenja srpske zastave, lider Dveri Boško Obradović otišao je korak dalje i pozvao na nasilno rušenje vlasti! Čak je od BIA, vojske i MUP zatražio da otkažu poslušnost i pridruže mu se!

Obradović je poručio da će se, ako izbori zakazani za 21. jun ne budu pomereni na jesen, nastaviti s nizom pojedinačnih činova pobune i otpora koji će se preneti na ulice i da neće stati dok ova vlast ne ode.

Gaze i  ogradu i  razum... Pristalice opozicije
Gaze i ogradu i razum... Pristalice opozicijefoto: ATA images

- Ako oni i dalje insistiraju na nastavku lažnog izbornog procesa odmah po okončanju vanrednog stanja i ne žele da omoguće slobodne i poštene izbore u novom terminu do kraja godine, onda odmah moraju biti zaustavljeni u daljem širenju diktature i smenjeni na ulici. Apelujem i na časne ljude, profesionalce i patriote u BIA, MUP i Vojsci Srbije da zaustave sve ovo pre nego što bude kasno - rekao je Obradović za Nin.

foto: Beta/Damir Banda

Krivična prijava

Stigla je ekspresna reakcija ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je za Kurir poručio da će to ministarstvo podneti još jednu krivičnu prijavu protiv Obradovića, i to zbog pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

- U kojem je to pravnom sistemu moguće pozvati na nasilje i puč, a za to ne biti krivično gonjen i gde to poziv na pobunu ne zaslužuje postupanje? Činjenica da Obradovića niko ne sluša i ne shvata ozbiljno nije oslobađajuća okolnost. Njegovo vidno nervno rastrojstvo i neuračunljivost mora tek biti dokazano u krivičnom postupku i ne može unapred biti razlog za odustajanje od krivičnog gonjenja - istakao je Vulin.

foto: Marina Lopičić

Po zakonu

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da policijski službenici postupaju baš onako kako zakon predviđa, a da je to što bi Dragan Đilas voleo da on upravlja sudovima i tužilaštvom druga stvar.

- Videli smo svi kako je to izgledalo u vremenu kada je vršio vlast i siguran sam da se takvo vreme u kome su političari i tajkuni odlučivali ko je kriv, a ko nevin više nikada neće vratiti u Srbiju. Policija Srbije biće uvek lojalna svom narodu, baš onako kako je to pokazala i u ovom vanrednom stanju, ali i u svim drugim prilikama - rekao je ministar.

Suprotno zakonu, skup imao više od 50 ljudi

PREKRŠILI I MERU OKUPLJANJA

Najnovije mere Vlade Srbije, donete posle ukidanja vanrednog stanja, zabranjuju okupljanje više od 50 ljudi, a svaki skup treba da se prijavi pet dana unapred.Organizatori protesta ispred Predsedništva oglušili su se o ovu meru donetu zbog suzbijanja pandemije.

Dejan Vuk Stanković

ZBOG BOŠKA JE LAKO ODUSTATI OD OPOZICIJE

foto: Medija Centar

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković za Kurir poručuje da su poziv na nasilje i provokacije protiv službi bezbednosti skandal. - Ali u slučaju Boška Obradovića su više izraz želje da bude u centru pažnje i sebe učini liderom opozicije. Niko to ne uzima ozbiljno kao političku poruku, štaviše. On nameće verbalnu agresiju kao znak raspoznavanja opozicije, pokušaje incidenata kao političku praksu, što omogućava jednostavne odgovore i laka pobijanja. Istovremeno, ako je Obradović slika i prilika opozicije, onda je lako odustati od opozicije jer on ne nudi ništa osim manipulacije ozlojeđenošću i besom, što nije dovoljno da bi bio ozbiljan politički takmac.

Kurir.rs/ Ivana Žigić Foto: Kurir, ATA images

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track