POTVRĐENO PISANJE KURIRA OD PRE NEKOLIKO DANA, EVO I DOKAZA! On će biti na čelu prosvete posle Šarčevića! POGLEDAJTE TEKST (FOTO)
Foto: Dado Đilas

sva saznanja i sve prognoze kurira se danas obistinile

POTVRĐENO PISANJE KURIRA OD PRE NEKOLIKO DANA, EVO I DOKAZA! On će biti na čelu prosvete posle Šarčevića! POGLEDAJTE TEKST (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Posle današnje sednice Predsedništva SNS, mandatarka Ana Brnabić saopštila je spisak predloga ministara u svojoj novoj vladi i napomenula da resor prosvete dobija SPS čime su potvrđebna saznanja Kurira od pre nekoliko dana.

Naime, tada smo pisali da socijalisti još pregovaraju sa SNS i da je najizvesnije da će dobiti dva resora. Dosadašnji ministar državne uprave trebalo bi da ide iz tog ministarstva, ali će dobiti novo, otkrio nam je tada izvor upućen u pregovore.

Naši izvori otkrivaju da Branko Ružić gotovo sigurno napušta resor državne uprave i lokalne samouprave i za sada je najbliži mestu ministra prosvete.

- SPS je bio zainteresovan za to mesto, ali je u stranci sada velika gužva oko toga ko će ostati ministar. Aleksandar Antić najverovatnije neće više voditi energetiku, jer je najozbiljniji kandidat za to mesto Zorana Mihajlović, dosadašnja ministarka građevinarstva i infrastrukture. Još nije odlučeno da li će u vladi biti mesta za još jednog socijalistu, pa je neizvesno hoće li ostati ministar. Ukoliko SPS, uz prosvetu, dobije ministarstvo bez portfelja, Antić bi mogao da pređe u neko od javnih preduzeća, verovatno EPS - otkrio je tada naš sagovornik upućen u pregovore.

foto: Kurir Printscreen

Ovako smo tada sve predvideli!

Jasna situacija je i sa SDPS Rasima Ljajića, koji je svoje ministarsko mesto ustupio stranačkoj koleginici Tatjani Matić, dosadašnjoj državnoj sekretarki u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Lider PUPS Milan Krkobabić ostaje ministar bez portfelja.

- Nedoumice su ostale za novi resor ljudskih prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, koji bi mogao biti poveren nekoj od manjinskih stranaka ili će na to mesto doći nestranačka ličnost. U igri za ministarku je i dr Darija Kisić Tepavčević, kao i Irena Vujović, koja je na čelu opštine Savski venac i ne bi bilo iznenađenje da joj se poveri resor državne uprave i lokalne samouprave ili ekologija - kaže naš izvor.

Rokade u sektoru bezbednosti

Siniša Mali je dosad jedini zvanično potvrđen ministar u novoj vladi. On je potvrdio da će ponovo biti ministar finansija, a prema našim saznanjima, svoje resore će zadržati i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, kao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Kako smo već objavili, u novoj vladi doći će najverovatnije do rotiranja Aleksandra Vulina i Nebojše Stefanovića, pa će lider PS preuzeti Ministarstvo unutrašnjih poslova, a potpredsednik SNS odbranu. Gotovo je izvesno da je nova ministarka kulture Maja Gojković, a budući šef diplomatije trebalo bi da bude Nikola Selaković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track