NA SEDNICI SO SEVERNA MITROVICA POTVRĐENO: Postoje spiskovi Srba na kojima su učesnici septembarskih protesta na severu KiM
Foto: Kurir/Z.Š.

NA SEDNICI SO SEVERNA MITROVICA POTVRĐENO: Postoje spiskovi Srba na kojima su učesnici septembarskih protesta na severu KiM

Politika -

Na sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica, koja je danas održana u ovom gradu na severu Kosova i Metohije, vršilac dužnosti komandira Severne policijske stanice major Goran Živković potvrdio je da postoji spisak Srba koji se sumnjiče za teška krivična dela i da je u toku uručivanje poziva licima sa tog spiska.

Posle spekulacija u javnosti, a na pitanje odbornika SO da li postoje spiskovi na kojima su učesnici septembarskih protesta na severu KiM, kao i da učesnici protesta dobijaju pozive da se jave u Prištinu na razgovor, Živković je rekao da postojanje tih spiskova nije tajna.

- Spiskovi nisu tajna, spiskovi postoje, na jednom spisku je 58 osoba, koje se sumnjiče za kršenje ustavnog poretka Kosova, na drugom spisku je 14 lica koja se terete za teško ubistvo u pokušaju, ometanje službenih lica i još dva-tri krivična dela - rekao je Živković na današnjoj sednici SO Severna Mitrovica.

Po rečima Živkovića, policija radi na uručenju poziva licima sa spiskova i za sada se niko nije odazvao na pozive da ide na razgovor u Prištinu.

- Na spisku se nalaze lica koje žive u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. Naši policajci uručuju samo pozive, osobe koje dobiju poziv treba da se jave na razgovor u Prištinu - rekao je Živković. On je dodao da nema informaciju u kom su periodu konkretno počinjena dela za koja se građani pozivaju.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track