MINISTAR NA KOLENIMA: Prostak Gašić izbačen iz Vlade!
Foto: Aleksandar Jovanović

Ministar Gašić leti posle seksističke izjave

MINISTAR NA KOLENIMA: Prostak Gašić izbačen iz Vlade!

Politika -
Odzvonilo mu: Posle ovakvih uvreda na račun jedne žene, čime su povređene sve dame, on ne može da ostane na mestu ministra odbrane, poručio Vučić

BEOGRAD - Skandalozna izjava ministra odbrane Bratislava Gašića da „voli novinarke koje lako kleknu“, kojom je uvredio i ponizio sve novinarke i žene u Srbiji, koštala ga je, kao što je i očekivano, funkcije.Premijer Aleksandar Vučić saopštio je juče da je odlučio da ga smeni, da Gašić zbog ovih reči ne može da ostane u Vladi, ocenjujući da za tako nešto ne može da nađe ni izvinjenje, ni opravdanje. Kako je dodao, još nema kandidata koji bi ga zamenio.

Bratislav Gašić Foto: Dragana Udovičić
Bratislav Gašić Foto: Dragana Udovičić

Ujedinio SrbijuOva seksistička izjava digla je celokupnu javnost u Srbiji na noge - mnogi političari, javne ličnosti i novinarska udruženja složno su zatražili Gašićevu smenu. Vučić je rekao da je sa ministrom odbrane razgovarao juče u sedam ujutru i obavestio ga o svojoj odluci.- On je moj prijatelj, potpredsednik u partiji, jedan od najodanijih prijatelja, možda imam još dvojicu takvih u Vladi, čovek koji, između ostalog, brine o mom životu. Čovek koji je obavljao posao ministra odbrane bolje nego što sam ga ja radio, a deset puta bolje od onih koji ga danas kritikuju. Ali ne može da ostane na tom mestu posle ovakvih uvreda na račun jedne žene, time su povređene sve žene. Sa Gašićem sam razgovarao više puta, mogli smo da se igramo da on podnosi ostavku, ali nismo. Mislim da će Bata ovo da razume - naveo je on.Nema opravdanjaZa Gašićeve reči, kako je istakao, ne može da pronađe ni izvinjenje ni opravdanje.- U ime Vlade izvinjavam se gospođici Labović, dobro je što se izvinio i pokajao, to je novost u našem političkom životu, ali to nije dovoljno. Pitao sam Batu da li možda to drugačije vidimo jer ja imam i ćerku. Gledao sam gospođicu Labović i zamišljao da to neko kaže i mojoj ćerki. Ja to ne bih preživeo. Možda sam i preterao u ovoj reakciji, možda će da se ljuti neko u partiji, ali mislim da je to dobro za uspostavljanje normalne i pristojne Srbije - naveo je premijer i dodao:- Postavljao sam sebe kao štit, štitio ministre od napada i uvek sam dobro uradio, time sam štitio Srbiju, istinu i pravdu. Ovo je stvar koja ne sme da se ponovi. Nadam se da će za pola godine, godinu ili dve Gašić moći da se vrati u politički život sa mnogo više legitimiteta jer je kažnjen za nešto za šta drugi nisu - poručio je Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić foto Zorana Jevtić
Aleksandar Vučić foto Zorana Jevtić

Dame u trci?Kako je rekao, nema nikog ko bi ga zamenio jer nije planirao njegovu smenu. Gašićeva smena zatekla je, prema saznanjima Kurira, sve u Vladi, a juče po podne pominjala su se imena kandidata koji bi mogli da sednu u njegovu fotelju.- Postoje velike šanse da naredni ministar odbrane bude žena. U političkim krugovima pominju se tri imena - ministarka Jadranka Joksimović, predsednica Skupštine Maja Gojković i predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i poslanica SNS Marija Obradović. Joksimovićeva se čak sama ponudila da nasledi Gašića - kaže izvor Kurira.Od Gašića juče nije bilo moguće dobiti komentar, kao ni od dama koje su viđene za njegove naslednice. Gašić je, podsetimo, u Trsteniku izrekao uvredljivu rečenicu, nakon što je novinarka B92 Zlatija Labović kleknula da ne bi bila u kadru.

Tri načina da Gašić odeSam podnosi ostavku, koju Skupština konstatujeSkupština mu izglasava nepoverenje na predlog najmanje 60 poslanika (za šta mora da glasa natpolovična većina, odnosno najmanje 126 poslanika)Skupština izglasava razrešenje ministra koje je predložio premijer, za šta je potrebno najmanje 126 poslanika

UŠTEDITE: Danas u Kuriru dobijate četvrtu sličicu za kupovinu odeće i obuće u Đaku sa

50% popusta!

Učestvujte u akciji Kurira i Đaka - kupite odeću i obuću poznatih brendova po sniženim cenama

Danas u štampanom izdanju Kurira dobijate četvrtu sličicu, koju treba da isečete na označenom mestu.

Isečenu sličicu zalepite na polje broj četiri na talonu.

Sličice sakupljate do srede 9. decembra.

Ukoliko ste propustili jednu sličicu, u četvrtak 10. decembra poklanjamo vam džoker sličicu, koju možete da iskoristite za popunjavanje praznog polja na talonu.

Od 10. do 25. decembra posetite najbližu “Đak” prodavnicu i odaberite željenu jaknu ili cipele, predajte talon i ostvarite popust od 30%, odnosno 50%.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track