Vučić: Volite me ili ne, ali živećete bolje za pola godine
Foto: Dado Đilas

Premijer zadovoljan stanjem finansija

Vučić: Volite me ili ne, ali živećete bolje za pola godine

Politika -
Polovina najtežih mera već je iza nas, a građani će boljitak moći da osete za šest meseci ili godinu dana, poručio Vučić

BEOGRAD - Stanjem javnih finansija u Srbiji danas možemo svi da se ponosimo, poručio je juče premijer Aleksandar Vučić posle sastanka s delegacijom MMF i dodao da je pola najtežih mera već iza nas. A građani će boljitak moći da osete za šest meseci ili godinu dana, kazao je Vučić.- Možete da me volite ili da me ne volite, ali ovo su brojevi zbog kojih svako od vas može da se ponosi - rekao je premijer.Hrabre odlukeKako je kazao, deficit Srbije je u prva četiri meseca 2,15 odsto bruto domaćeg proizvoda, što imaju samo četiri zemlje u Evropi.- Svako može da se ponosi stanjem u javnim finansijama u poslednjih šest meseci. To je veličanstven uspeh koji će ljudi da osete za pola godine ili godinu dana - rekao je Vučić.On je podsetio da ranije nisu donošene „teške i hrabre odluke“.- Smatram da je ovo odgovorno ponašanje. Biće teških stvari, ali više od pola teških stvari već smo obavili. Rezultati se već vide - rekao je premijer.Vučić je kazao i da očekuje da Vlada od MMF dobije ne prelaznu već veoma visoku ocenu za trud, rad, posvećenost i rezultate, dodavši da očekuje da će ta misija uvećati procenu ekonomskog rasta Srbije s minus 0,5 na nula.Premijer je rekao da predstoji posao na reformisanju javnih preduzeća, pre svega EPS, i najavio da će do polovine juna Vlada usvojiti plan restrukturiranja tog javnog preduzeća.Vučić je kazao i da će „Koridori Srbije“ i „Putevi Srbije“ morati da se spoje.Teško nasleđe- To ćemo da uradimo u skladu s dogovorom sa MMF - rekao je Vučić i naveo da smo imali teško nasleđe, koje nije moglo da se promeni delom i zbog „mafijaškog poslovanja“. Vučić je zatražio od građana podršku i razumevanje za teške mere.

O Saši JankovićuZAMISLITE DA JE NEKO UBIJEN IZ MOG PIŠTOLJAVučić se osvrnuo i na slučaj ombudsmana Saše Jankovića od pre 22 godine, kad se njegovim pištoljem ubio njegov prijatelj Predrag Gojković.- Zamislite da je iz mog pištolja neko ubijen, šta biste mi vi radili, krv biste mi pili dan i noć, metaforično - rekao je Vučić i dodao:- Bilo bi kakav je to pištolj, pa biste išli da ga uzimate i da pucate iz ovog i onog ugla, ne bi bilo stvari koju ne biste uradili.

O Ruži TomašićVREĐANJE GOVORI O HRVATIMAPremijer Vučić je govoreći o provokacijama predsednice Hrvatske konzervativne stranke Ruže Tomašić rekao da nas „neki u regionu neretko potcenjuju i vređaju“:- Loše bih se osećao kada bih bilo šta odgovarao gospođi Tomašić na to koliko bi još Srba trebalo da ode i kako bi trebalo da se isprazni Hrvatska. Mislim da to loše govori o Hrvatskoj, a mislim da naše ćutanje veoma dobro govori o Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track