"OPROŠTAJ NAS ČEKA U SVIM ISHODIŠTIMA" Veliki povratak Nenada Jezdića! Glumac poručio: Duboko sam uveren da je to JEDINI PUT
Foto: Željka Hajdarević

uskoro

"OPROŠTAJ NAS ČEKA U SVIM ISHODIŠTIMA" Veliki povratak Nenada Jezdića! Glumac poručio: Duboko sam uveren da je to JEDINI PUT

Kultura -

Za nešto manje od mesec dana u domaće bioskope stiže još jedan domaći film "Poslednji strelac" Darka Nikolića, akcioni triler s jakom dramskom pričom glavnog junaka inspektora Kuruzovića, kog igra Nenad Jezdić. On nakon smrti voljene supruge uviđa besmisao svog života, a dane provodi sa svojim jazavičarem Čedom, čitajući knjige.

film Poslednji strelac, Nenad Jezdić
foto: Željka Hajdarević

Ipak, sve se menja onog trenutka kada se posle decenije provedene u inostranstvu u Beograd vrati njegov neprijatelj Atanasije (Miodrag Krstović), poznati balkanski kriminalac koji je umešan u ubistvo njegove supruge. Tu počinje akcija koju predvodi Baltazarević, koga tumači Miloš Timotijević.

Kumovi

- Moj lik ima poseban odnos s glavnim junakom, koga tumači Jezda. Ne bih rekao da mu je neprijatelj. Jako se vole i poštuju, ali interes je ono što stoji između njih. Naši junaci su dobri prijatelji i kumovi, čiji su se životi za deset godina mnogo promenili. Osvrćući se na našu istoriju, shvatamo da biti kum nije značilo mnogo. Stvar je u tome što je jedan fer odnos naših likova protkan kroz ceo film.

Film Poslednji strelac
foto: Željka Hajdarević

U jednom trenutku se stavlja tačka na odnos, a posao se nastavlja. To je ono što mi je bilo uzbudljivo i zanimljivo i, naravno, to što sam sa Jezdom hteo da radim još od Akademije. Imali smo sitne susrete, ali ovo je ono pravo. Radili smo lako i jednostavno, kako i treba raditi. Nezgodan je bio samo odnos naših likova, ali je saradnja prošla baš onako kako sam zamišljao - istakao je Timotijević.

Premijera filma nastalog u produkciji "Film plus pikčersa" Nikole Burovca zakazana je za 12. mart, a dva dana kasnije moći će da se gleda u svim bioskopima. Ovo ostvarenje vratiće na veliko platno Nenada Jezdića, četiri godine od premijere njegovog poslednjeg filma "Vikend sa ćaletom".

Inspiracija

film Poslednji strelac, Poslednji strelac
foto: Željka Hajdarević

- Izazov našeg posla podrazumeva saosećanje prema rečima i idejama koje pisac tvori i empatiju s tim šta je sadržaj dela. Triler žanrovski ima svoju zakonitost i postao je tržišni princip kinematografije. Morao sam da nađem svoju suštinsku inspiraciju, a našao sam je u tome što ovaj karakter svodi svoj račun.

Ostao je sam i, verovali ili ne, osuđen je na emocionalnu razmenu s psom, grobom nastradale supruge i tek ponekim čovekom. To mi je bilo najinspirativnije i, naravno, žanrovska odrednica - rekao je glumac i osvrnuo se na paradoks praštanja i osvete koji prožima ovo ostvarenje.

film Poslednji strelac, Nenad Jezdić
foto: Željka Hajdarević

- Oproštaj je verovatno stvar koja nas čeka u svim ishodištima. Duboko sam uveren da je praštanje jedini put i to je još jedan od razlog da se bavimo ovim filmom. Naravno, jedini koji prašta nije čovek sa zemlje. Sve u ovom karakteru i vezano za ovu igru nastalo je za petnaestak lepih dana s neverovatnim kolegama.

Darko lako radi. Imali smo teške pozicije koje smo lako savladavali. Napraviću analogiju, drugar je prisustvovao jednoj operaciji i pitao sam ga kako izgleda, a on mi je rekao da nije bilo viška pokreta. E tako je bilo i s nama na ovom filmu.

Prvi put na filmu

Prvi put pred kamere stala je mlada glumica Aleksandra Balošević, koja je zadala dodatne glavobolje glavnom junaku.

film Poslednji strelac, Poslednji strelac, Aleksandra Balošević
foto: Željka Hajdarević

- Tumačim lik glavnog operativca jednog narko-bosa, koji obavlja različite prljave poslove za njega, ali na svoj način. Ovo je moja prva filmska uloga i nisam mogla da zamislim da ću raditi sa ovakvim imenima. Zaista mi je bilo uzbudljivo da igram ovakvog negativca koji nije tipičan u našoj kinematografiji - objasnila je mlada glumica.

Miki Krstović kao kontroverzni biznismen

Rola glavnog negativca poverena je Miodragu Mikiju Krstoviću, koji je u šali istakao da je majstor za tumačenje likova kontroverznih biznismena, poput Atanasija.

Film Poslednji strelac
foto: Željka Hajdarević

- Dobar deo svog profesionalnog života sam proveo igrajući kontroverzne biznismene, a sada sam došao u te godine kad igram isto to, samo su malo stariji (smeh). Još od mladih dana me zovu da igram negativce, eto, u "Monci" sam igrao takvog lika, a danas isto, samo je malo stariji. Trudio sam da ne uđem u ovaj fah, ali je činjenica da sam najviše takvih likova igrao. Verovatno je moje lice odgovarajuće za to.

Kad sam pročitao scenario i čuo ko su mi partneri, uopšte nisam imao dilemu da li treba da prihvatim ulogu ili ne. Bilo je zahtevno snimati, manje-više zbog činjenice da je bilo 40 stepeni, koliko zbog potrebe da sve uradimo savršeno, jer smo ograničeni - istakao je Krstović.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:50

VIŠE VOLIM ULOGE NEGATIVACA, LJUDI SE NEKAKO VIŠE VEŽU Timotijević na Sarajevo Film Festivalu: Na ovim projektima je radio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track