Najnovije vesti

Tetovaže kao životne priče: Upoznajte najstariju tetoviranu ženu na svetu!
Foto: Rojters

Telo kao dnevnik

Tetovaže kao životne priče: Upoznajte najstariju tetoviranu ženu na svetu!

Ludi svet
06:34h
Danas se više tetoviraju žene nego muškarci, ali zato se i pre odlučuju da uklone ove crteže sa tela
1 / 13 Foto: Instagram

Tetovaža predstavlja pečat pobune, i sve je popularnija među mlađim generacijama. Idući ka salonu za tetoviranje, ljudima je u mozgu samo to kako će se osećati sa još jednim crtežom na telu, a malo ko razmišlja kako će ta tetovaža da izgleda na njihovom telu kada ostare i kada budu imali recimo 60 godina.

Tako je do skoro glasio jedan od najčešćih kontra argumenata za šaranje po telu. Danas, međutim, ima i onih vremešnih koji mogu da nam kažu ili pokažu kako to izgleda u poznijoj dobi.

"Moje telo je moj dnevnik, a moje tetovaže su moje priče," izjavio je jednom Džoni Dep, sada pedesetogodišnji glumac.

Prvi put u istoriji čovečanstva došli smo do stepena gde žene imaju više tetovaža nego muškarci, ali i dva puta više šanse da će vremenom ukloniti iste. Bilo kako bilo, 86 odsto ispitanika je izjavilo da se nikada nisu pokajali zbog tetoviranja.

Isabela Varlej ima 77 godina i ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao "Najstarija tetovirana žena na svetu". Isabela je tek u četrdesetoj godini uradila svoju prvu tetovažu da bi joj sada 76 posto tela bilo prekriveno tetovažima.

"Shvatam da će uvek biti ljudi koji ne vole tetovaže i poštujem to. U prošlosti su osobe posmatrali kroz njihove tetovaže, a sada se nadam de će se pogled na nas promeniti jer se sve više žena tetovira," navela je Isabela.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji uz pomoć lasera danas možemo da uklonimo sve one sličice koje nam više nisu drage kao nekada.

Pogledajte u galeriji, ko se sve od poznatih odlučio za tetovaže koje danas izgledaju više ili manje uspešne ali su njima drage i imaju značenje.

(Stil)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...