Japan: Izvinjenje zbog bebe majmuna Šarlot
Foto: REUTERS

KNU:JAPAN-MAJMUN-IZVINJENJE

Japan: Izvinjenje zbog bebe majmuna Šarlot

Ludi svet -
Zvaničnik vrta Akira Asano je izrazio razumevanje za negodovanje pojedinaca, koji bi se svakako uvredili kada bi neki majmun bio nazvan po jednoj od japanskih princeza

TOKIO - Jedan japanski zoo vrt se danas izvinio što je jedno mladunče makaki majmuna nazvao po novorođenoj britanskoj princezi Šarlot.

Nakon što je dobila veliki broj pritužbi od strane građana, koji smatraju da je izbor imena uvredljiv prema britanskom kraljevskom paru, uprava Takasakijama zoo vrta uputila je javno izvinjenje i najavila da će preispitati svoju odluku.

Zvaničnik vrta Akira Asano je izrazio razumevanje za negodovanje pojedinaca, koji bi se svakako uvredili kada bi neki majmun bio nazvan po jednoj od japanskih princeza.

On je istakao da zoo vrt nije dobio nijednu pritužbu iz Velike Britanije, kao i da su mnogi Japanci podržali izbor imena.

Zoološki park, koji se nalazi u južnom japanskom gradu Oita, ima tradiciju da javno bira ime prvog majmunčeta koje se rodi u godini. Ovog puta je to bilo Šarlot, ime čija se popularnost dovodi u vezu sa nedavnim rođenjem ćerke vojvode i vojvotkinje od Kembridža, princa Vilijama i Kejt Midlton.

Ovo ime dobilo je najviše glasova - 59 od ukupno 853.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track