(VIDEO) KAKVO RAZOČARENJE: Bio je najjači dečak na svetu, pogledajte kako sada izgleda!
Foto: Jutjub

Mali Herkul

(VIDEO) KAKVO RAZOČARENJE: Bio je najjači dečak na svetu, pogledajte kako sada izgleda!

Ludi svet -
Dečak je imao veće mišiće od većine odraslih, svakodnevno je vežbao i dizao tegove, a mnogi su bili uvereni da je Ričard najjači dečak na svetu, a sada je mali bodibilder porastao

Ričarda Sendraka javnost je upoznala kao osmogodišnjeg dečaka, a tada je dobio i nadimak Mali Herkul. Dečak je imao veće mišiće od većine odraslih, svakodnevno je vežbao i dizao tegove, a mnogi su bili uvereni da je Ričard najjači dečak na svetu. A sada je mali bodibilder porastao.

Danas, 15 godina kasnije, Ričard vodi potpuno drugačiji život. Najveća promena je to što je odustao od dizanja tegova. - To mi je postalo dosadno - otkrio je. Trenutno radi kao kaskader u "Universal Studios" u Holivudu, a ponekad se čak i po pet puta dnevno nađe u plamenu. Ali on ne želi zauvek da bude kaskader. U intervjuu je otkrio da jednog dana želi da radi kao inženjer u Nasi. Ričard je rođen 1992. godine u malom selu u Ukrajini, a prema dizanju tegova usmerio ga je njegov otac Pavel, bivši prvak u borilačkim veštinama. Porodica se preselila u Pensilvaniju kad je Ričard imao dve godine, a potom su novi dom pronašli u Kaliforniji.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Nakon što su upoznali trenera Frenka Gjardinu, angažirali su ga da trenira Ričarda i privuče pažnju javnosti na njega. Ričard je u početku učio tehnike borilačkih veština, ali je ubrzo počeo s intenzivnim treninzima. Sa šest godina mogao je da podigne 82 kilograma iz benča, a sa osam godina dizao je 95 kilograma. Tada je dobio nadimak "Mali Herkul", a s ponosom je nosio titulu najjačeg dečaka na svetu. - Ljudi su me gledali kao neko čudovište, a postoje mnogi klinci sa sličnom građom tela - tvrdi Ričard danas, dodajući da se ne stidi svoje prošlosti.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Danas nema toliko izražene mišiće Trenirao je s ocem, a tokom treninga napravio bi i po 600 sklekova i trbušnjaka i 300 čučnjeva. Zbog takvih treninga nije imao vremena za druženja s prijateljima, a zbog strogog režima prehrane koji mu je odredio otac nikad nije jeo brzu hranu i slatkiše. U intervjuima se prisećao dana kad je otac pred njim jeo picu, a on je samo smeo da jede salatu. Ipak, tvrdio je da ga roditelji nikad nisu terali da diže tegove, nago da je on sam to želeo jer je video njih kako to rade.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Zbog svog hobija putovao je širom zemlje, učestvovao na takmičenjima bodibuildera i snimanjima za časopise i promovisao dodatke ishrani. Svoj holivudski debi doživeo je 2009. godine u filmu "Mali Herkul", u kom je bio glavni lik. Nakon što je njegova majka napustila njegovog oca Pavela, koji ju je fizički zlostavljao, Ričard se pojavio u dokumentarcu "Najjači dečak na svetu", u kom su stručnjaci zaključili da dečak sigurno uzima testosteron, jer bez njega ne bi mogao da ima takve mišiće, ali njegova majka je to negirala.

http://www.youtube.com/watch?v=gbmKo3TsFSc

Otac je zbog porodičnog nasilja završio u zatvoru, a Ričard je prekinuo sve veze s njim. S 15 godina Richard je i dalje trenirao pet puta sedmično, ali je sebi dospustio raznovrsnu ishranu. Tada se u potpunosti povukao iz javnosti, a ovaj intervju bio je njegovo prvo javno pojavljivanje nakon svih ovih godina.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track