ŽENA OD SULTANA ZAVRŠILA U NASTAVKU JUŽNOG VETRA: Evo kako se veliki hit našao u drugom delu filma
Foto: Kurir

otkrivamo

ŽENA OD SULTANA ZAVRŠILA U NASTAVKU JUŽNOG VETRA: Evo kako se veliki hit našao u drugom delu filma

Pop kultura -

Svetska premijera filma "Južni vetar 2: Ubrzanje" održana je na Pulskom filmskom festivalu.

film Južni vetar 2, Pula, Miloš Biković, Miodrag Radonjić
foto: Nemanja Miščević

Autorska ekipa predvođena rediteljem Milošem Avramovićem, sa scenaristom Petrom Mihajlovićem i glumcima Milošem Bikovićem, Miodragom Radonjićem, Anastasijom Everal i Nenadom Herakovićem, nakon projekcije se poklonila oduševljenoj publici. Ipak, najveći aplauz dobila je scena u kojoj se čuje veliki hit "Žena od sultana", koja je puštena u originalnoj verziji pod nazivom "Fenomenalen", na bugarskom jeziku u izvođenju pevačice Galene Vičeve Genčeva.

Galena
foto: Printscreen

Pesma je u Srbiji mnogo popularnija u izvođenju Tijane Milentijević. "Žena od sultana" definitivno je obeležila prošlo leto i za kratko vreme postala veliki hit, a gotovo da nema onoga ko nije pogledao spot, makar i na nekoliko sekundi. Malo ko zna da je muzika za ovaj hit preuzeta od Bugara i da originalnu verziju izvodi njihova pevačica Galena.

Ipak, ono što je interesantno jeste da je Bugarka pesmu snimila još u novembru 2018. godine, a iako je jedna od najslušanijih u njihovoj zemlji, ima 25 miliona pregleda na Jutjubu.

Tijana Milentijević
foto: ATA Images

Tijana se može pohvaliti da je njena obrada potukla original i u kratkom vremenskom periodu prešišala je Galenu. Milentijevićeva je "Ženu od sultana" snimila u julu prošle godine, a već je prebacila tri puta više pregleda od Bugarke, ima preko 78 miliona pregleda!

Mnogi su mišljenja da je bugarska pesma bolja, a našao se i poneki šaljiv komentar na račun pevačica. - Galena: "Ovo je moja pesma", Tijana M: "Pa malo je i moja". Galena je prva sultanova žena, a Tijana mu je druga - samo su neki od komentara.

U filmu "Južni vetar 2" našla se bugarska verzija, a odgovor zašto je to tako saznaćemo kad se ekipa vrati iz Pule.

Kurir.rs

Bonus video:

03:42

SNIMAĆEMO NASTAVKE DOK BUDU ŽELELI DA NAS PLATE Južni vetar 2 predstavljen u Puli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track