NAZIVALI SU GA KLAVIRSKIM PRINCEM: Uhapšen slavni kineski pijanista jer je unajmio PROSTITUTKU, evo kako će ga NRK kazniti!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Shutterstock

uhvaćeni

NAZIVALI SU GA KLAVIRSKIM PRINCEM: Uhapšen slavni kineski pijanista jer je unajmio PROSTITUTKU, evo kako će ga NRK kazniti!

Pop kultura -

Slavni kineski pijanista, Li Jundi (Li Yundi) je uhapšen zbog unajmljivanja prostituke, objavila je pekinška policija. Muzičar (39) i prostitutka (29) priznali su nelegalnu aktivnost.

Li Jundi
foto: Profimedia

Oni su uhvaćeni pošto je neko dojavio organima reda.

Policija nije objavila puno ime uhapšenog, ali mnogi kineski mediji su kasnije potvrdili da se radi baš o Liju. Mnogi su šokirani ovim vestima jer je Li poznat kao kineski "Klavirski princ".

Sa samo 18 godina, Li je postao najmlađi pijanista i prva osoba iz Kine koja je ostvojila prestižnu nagradu na takmičenjuŠopen 2000. godine. Nastupao je širom sveta, a u Kini je imao status super-stara.

- O, moj bože! Da li je moguće? Da li je to isti Li Jundi kome smo se toliko divili? - napisala je jedna osoba na platformi Veibo koja je pandan Tviteru.

Li Jundi
foto: Profimedia

Ostali su bili skeptični zbog načina na koji je uhvaćen.

- Zanima me kako to da je javnost saznala za sve to? Kada vidiš čoveka od 39 i deojku od 29 godina kako ulaze u zgradu zajedno, kako možeš da znaš da su to prostitutka i njen klijent? Možda su to muž i žena, prijatelji - kaže drugi komentator.

Posle ove vesti, Asocijacija kineskih muzičara se oglasila i rekla da će povući Lijevo članstvo u organizaciji jer on predstavlja "ekstremno negativan društveni uticaj".

Neki su mišljenja da njegovo kažnjavanje treba da posluži kao upozorenje drugima, najpre "nemoralnim " poznatim ličnostima jer Kina pokušava da osvoji industriju zabave, a ovakvo ponašanje joj ne ide u prilog.

Po kineskom zakonu, oni koji unajme ili koriste usluge seksualne radnice mogu dobiti 15 dana zatvora i novčanu kažnu do 5.000 juana, odnosno 782 dolara.

Li Jundi
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./BBC)

Bonus video:

02:56

SEVERINA BACALA CRNU MAGIJU MILANU? Novinarka otkrila nove šok detalje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track