PODGORICA PAMTI ĐORĐA BALAŠEVIĆA! Umetnici iz parka posvećenom legendarnom pevaču objavili EMOTIVNI snimak na BOGOJAVLJENSKU noć
Foto: Beta/Dragan Gojic, Printscreen/Youtube

dirljivo i tužno

PODGORICA PAMTI ĐORĐA BALAŠEVIĆA! Umetnici iz parka posvećenom legendarnom pevaču objavili EMOTIVNI snimak na BOGOJAVLJENSKU noć

Pop kultura -

Smrt Đorđa Balaševića je pogodila celu bivišu Jugoslaviju i svaki grad je našao način da oda počast slavnom kantautoru.

Đorđe Balašević
foto: ATA Images

U Podgorici je na inicijativu građana Crne Gore, jedan park je poneo ime našeg slavnog umetnika. Park je otvoren 11. maja 2021. godine, baš na Balaševićev rođendan, a tada je posađeno i 68 stabala, upravo koliko bi Đole napunio.

Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, je tada izjavio da grad želi da oda počast na ovaj način legendi "jer parkovi traju duže, a da je uspomena na Đorđa (Balaševića) vječna". Duž parka su postavljene table sa stihovima Balaševićevih pesama.

Na Bogojavljensku noć, grupa muzičara koji su voleli i poštovali muziku Đorđa Balaševića okupili su se u Balaševićevom parku u Podgorici i u čast kantautoru odali počast pesmom "Eleonora" odnosno "Na Bogojavljensku noć".

Emotivni video je za kratko vreme pregledalo mnogo ljudi i svi su imali samo pohvale za autore-umetnike, a na snimku ispod možete videti kako je to izgledalo.

Da podsetimo, Balašević je preminuo 19. februara u 67. godini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gde je primljen tri dana ranije zbog upale pluća.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:14

Znate li šta je pogruženj: Aleksa Balašević u poseti manastiru, setio se oca i poslao važnu poruku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track