Najnovije vesti

OSTAVLJALA GA DA LEŽI U FEKALIJAMA I URINU: Slavnog glumca supruga MUČILA i dok se borio ZA ŽIVOT! Poslednji dani mu bili PAKAO
Foto: FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

TUŽAN KRAJ VELIKE LEGENDE

OSTAVLJALA GA DA LEŽI U FEKALIJAMA I URINU: Slavnog glumca supruga MUČILA i dok se borio ZA ŽIVOT! Poslednji dani mu bili PAKAO

Pop kultura

Kijanu Rivs se nedavno prisetio preminulog kolege Patrika Svejzija, koji je proživljavao teške poslednje dane života.

Patrik Svejzi je preminuo u septembru 2009. godine, nakon borbe s rakom.

Kijanu Rivs i Patrik Svejzi zajedno su glumili u akcionom filmu "Point Break" iz 1991. godine, a nedavno je glumac tokom promocije novog nastavka filma "John Wick: Chapter 4" otkrio šta mu je najdraža uspomena sa snimanja filma 1991. godine.

Kijanu Rivs
Kijanu Rivsfoto: EPA Nina Prommer

"Rad s Patrikom Svejzijem. On je bio džentleman i potpuni profesionalac, filmska zvezda i inspiracija", rekao je Kijanu.

Podsetimo, Patrik je izgubio bitku s rakom pankerasa, a njegova smrt je rastužila milione obožavatelja širom sveta, kao i njegove kolege iz sveta filma.

Patrik Svejzi sa suprugom Lisom
Patrik Svejzi sa suprugom Lisomfoto: Profimedia

"Nikad nisam bio osoba koja beži od izazova. Ali, možete se kladiti da prolazim kroz pakao, a tek sam na početku", istakao je glumac u intervjuu s Barbarom Volters. Preminuo je u 57. godini života na svom ranču u blizini Los Anđelesa, ali tek kasnije otkriveni su strašni uslovi u kojima je proveo svoje poslednje dane, i to zbog supruge koju je obožavao.

Dženifer Grej, Prljavi Ples, Patrik Svejzi
foto: Profimedia

Patrikovi prijatelji su tako tek kasnije ispričali da ga je Lisa Niemi držala poput zatvorenika na njihovom ranču i nije dozvoljavala nikome da dođe u posete.

"Zanemarivala ga je čim njegovog mlađeg brata Dona ne bi zbog posla bilo u gradu. Satima bi bila van kuće, a kad bi se on vratio, pronašao bi Patrika kako leži u fekalijama i urinu. Kad bi se svađali, šamarala ga je i grebala", rekli su. Tvrdili su i da je Niemi varala Svejzija i da su pre njegove bolesti imali burnu vezu jer je ona htela da kontroliše svaki aspekt njegovog života.

Patrik Svejzi sa suprugom Lisom
Patrik Svejzi sa suprugom Lisomfoto: Profimedia

Glumčevu porodicu je naljutilo i što je Lisa prodavala njegove suvenire s filmskih setova, a jedan od njih je bila i kožna jakna iz "Prljavog plesa", koja je na aukciji postigla cenu od skoro 50.000 dolara. Zbog toga se javno oglasila Patrikova nećaka Denijel Svejzi tvrdeći da bi trebalo da te dragocenosti ostanu u porodici i pokrenula je peticiju na internetu, koja je prikupila više od 1.500 potpisa.

Glumac i Lisa su bili u braku od 1975. godine i nisu imali dece, a glumac nikada nije krio koliko mu ona znači.

Patrik Svejzi, Dzenifer Grej
foto: Profimedia

Inače, Patrik se u mlađim danima bavio gimnastikom i plivanjem, ali i baletom. Međutim, teška povreda kolena prekinula je njegovu takmičarsku karijeru. Nakon toga se okušao u glumačkim vodama i uspeo. Karijeru je započeo u lokalnim pozorištima, a njegove predstave vrlo su brzo postale posećene, te je brzo došla i pozivnica za Holivud. Prvi filmovi nisu postizali velike uspehe, ali Patrik nije odustajao.

Prva istaknutija uloga stigla je 1987. godine, i to ona u kultnom filmu "Prljavi ples", kome su mnogi predviđali veliki neuspeh. Zatim je stigao film "Duh" s Demi Mur, a ostalo je istorija.

Patrik Svejzi
foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

Nažalost, Patrik je zapao u veliku životnu krizu 1994. godine, kada mu se ubila sestra, a tada je utehu počeo da pronalazi u alkoholu. Uz to, puno je pušio, a sve to dovelo je do teškog oblika raka. Poslednje fotografije glumca rastužile su ceo svet jer je izgledao ispijeno i nemoćno, a još je gore bilo kad se saznalo za to kako se supruga tada odnosila prema njemu.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

Realna priča: Životna priča Tihomira Tike Stanića
00:40

Realna priča: Životna priča Tihomira Tike Stanića

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja