EVO KO JE PROŠAO U FINALE PESME ZA EVROVIZIJU: Tu je Konstrakta, ali i NAJVEĆA KONKURENCIJA Breskvici, oni su sve bliže Malmeu
Foto: Printscreen/RTS

BLOG

EVO KO JE PROŠAO U FINALE PESME ZA EVROVIZIJU: Tu je Konstrakta, ali i NAJVEĆA KONKURENCIJA Breskvici, oni su sve bliže Malmeu

Pop kultura -

Druge polufinalne večeri Pesme za Evroviziju predstavilo se 14 kandidata koji su u trci za predstavljanje Srbije na Evroviziji u Malmeu. Na našem blogu uživo mogli ste iz minuta u minut pratiti dešavanja na velikoj sceni, ali i u bekstejdžu.

23.50 - Takmičari koji su prošli u finale Pesme za Evroviziju su:

Iva Lorens - Dom

Konstrakta - Novo, bolje

Dušan Kurtić - Zbog tebe živim

Zejna - Najbolja

Teya Dora - Ramonda

Milan Bujaković - Moje - tvoje

Nemanja Radošević - Jutra bez tebe

Džordži - Luna park

23.48 - Zagrevanje u green room-u pred proglašenje finalista.

23.38 - Princ od Vranje izvodi pesmu "Soldi", kojom se Italija takmičila na Evroviziji 2019. godine, a u originalu je izvodi pevač Mahmud.

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

23.35 - Za njom na scenu izlazi grupa Hurricane, koja izvodi pesmu "Fuego", kojom se Kipar predstavio na Evroviziji 2018. godine.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

23.32 - Sanja Vučić u revijalnom delu izvodi pesmu "Cha Cha Cha", s kojom je Finska prošle godine osvojila drugo mesto na Evroviziji.

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

23.27 - U toku je predstavljanje mini-istorijata Evrovizije.

23.20 - Luk Blek premijerno izvodi splet svojih pesama.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

23.16 - U revijalnom delu prisećamo se učešća Srbije na Evrovizji prethodnih par godina.

U toku je rekapitulacija nastupa takmičara.

22.59 - Linije za glasanje su otvorene.

Za svoje favorite možete glasati slanjem poruke na 5556 s rednim brojem takmičara. Cena poruke je 60 dinara s PDV-om.

22.40 - Takmičarski deo večeri zatvara Durlanski s pesmom "Muzika". Pesma ima moderan zvuk u kombinaciji s trubom.

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

22.35 - Pretposlednji nastupa Milan Bujaković s pesmom "Moje - tvoje".

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

22.31 - Konstrakta nastupa pod rednim brojem 12 s pesmom "Novo, bolje". Ona je Srbiju predstavljala na Evroviziji pre dve godine s pesmom "In corpore sano", kada je osvojila peto mesto.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Deo njenog performansa je mešenje hleba na sceni. Njen nastup je gotovo identičan kao i nastup od pre dve godine s pesmom "In corpore sano", a time je želela da poruči da se ništa u našim životima nije promenilo. Niti je nešto novo, niti ima nečeg boljeg, mada njena pesma nosi ironičan naziv "Novo, bolje".

22.20 - Završen je treći blok nastupa. Takmičari sumiraju utiske s voditeljima u green room-u.

22.17 - Teya Dora, koja je jedan od glavnih favorita za pobedu, nastupa pod rednim brojem 11 s pesmom "Ramonda".

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

Teya Dora je inače od strane evrovizijskih fanova na zvaničnom sajtu Evrovizije izabrana za glavnog favorita na srpskom nacionalnom izboru.

22.13 - Dušan Kurtić na scenu izlazi pod rednim brojem deset, a njegova pesma nosi naziv "Zbog tebe živim". On na sceni ima plesni par kao pratnju.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

22.10 - Posle Ket Dose na scenu je izašao Džordži, pod rednim brojem devet i pesmom "Luna park".

1 / 5 Foto: Printscreen RTS

22.06 - Kat Dosa je osma po redu, a njena pesma nosi naziv "Tajni začin". Njen kostim u vidu kratke bele haljine od perja i kavez kao deo scenografije privlače pažnju.

1 / 12 Foto: Printscreen RTS

U jednom trenutku tokom nastupa ju je skinula, a ispod je imala kostim od štrasa i cirkona, koji je mnogo toga otkrivao, te izazvala ovacije.

Pesma za Evroviziju
foto: Printscreen RTS

21.57 - Takmičari u green room-u sumiraju utiske posle nastupa.

Pesma za Evroviziju 24
foto: Printscreen/RTS

Nastupom Saške Yanx završen je drugi blok predstavljanja.

Zejna je euforijom nakon nastupa pokazala da je zadovoljna kako se predstavila.

03:58

Zejna eugorična posle nastupa - Legende sa naše scene su me podržale

21.47 - Saška Yanx nastupa sedma s pesmom "Kolo", brzom numerom s etno motivima.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

21.43 - Nemanja Radošević s pesmom "Jutra bez tebe" nastupa pod rednim brojem šest. U pitanju je lagana pop pesma. Na sceni ima plesnu pratnju.

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

21.39 - Filip Baloš nastupa pod rednim brojem pet s pesmom "Duga je noć". Deo njegove scenografije je korporativni sto za sastanke, a ima i plesnu grupu.

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

Ivu Lorens je pozvala baka usred programa uživo, koja joj je poželela pobedu i rekla da je njen nastup bio sjajan.

21.28 - Uključili su se voditelji iz green room-a, a voditelj Stefan Popović je na glavu stavio abažur, koji je deo scenskog rekvizita grupe Hydrogen.

U toku je sumiranje utisaka s prvih četvoro takmičara koji su se predstavili.

21.27 - Završen je prvi blok nastupa.

Pesma za Evroviziju 24
foto: Printscreen/RTS

Voditelji saopštavaju da se finalisti biraju sabiranjem glasova publike i stručnog žirija po principu 50 odsto - 50 odsto.

21.23 - Zejna je četvrta u drugoj polufinalnoj večeri i predstavlja se pesmom "Najbolja", koja je vrlo energična i brza i već se izdvojila kao jedan od favorita.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

21.20 - Iva Lorens nastupa treća po redu, a njena pesma je moćna pop pesma "Dom". Iva na sceni ima plesnu grupu. Iva je inače ćerka naše poznate manekenke i voditeljke Irene Mišović.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

21.16 - Druga po redu je grupa Hydrogen s pesmom "Nemoguća misija". Deo njihovog performansa je burek s piletinom, kako su i najavili neposredno pre nastupa.

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

21.13 - Drugo polufinalno veče otvara nastup Nadia s pesmom "Sudari". U pitanju je pop pesma. Na sceni je sama, a efektnim crnim kožnim kostimom uspela je da ostavi utisak.

1 / 7 Foto: Printscreen/RTS

21.05 - Dragana Kosjerina i Slaven Došlo su otvorili veče, a voditeljka je zasenila dugom metalik-crnom haljinom s dubokim šlicem i dubokim dekolteom.

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

Slaven Došlo je iskoristio scenografiju Luka Bleka, pa je legao u skladu s pesmom "Samo mi se spava".

Uključili su se i Kristina Radenković i Stefan Popović iz green room-a sa Lukom Blekom, koji sumira utiske sa učešća na Evroviziji.

Pesma za Evroviziju 24
foto: Printscreen/RTS

- Mnogo je divna atmosfera u studiju. Zbog Evrovizije sam dobio mnogo fanova, imam rasprodate nastupe, imam turneju po Evropi, oni su inspirisali moju novu muziku - rekao je između ostalog Luk Blek i najavio svoju novu pesmu koja izlazi večeras u ponoć.

Drugo polufinale otvara Luk Blek pesmom "Samo mi se spava" i nastupom s Evrovizije prošle godine.

21.01 - Pušten je prilog podsećanja učešća Luka Bleka na Evroviziji 2023. godine, kada nas je predstavljao pesmom "Samo mi se spava".

1 / 6 Foto: Printscreen RTS

21.00 - Počeo je televizijski prenos Pesme za Evroviziju 2024 prikazivanjem srpskih predstavnika na Evroviziji prethodnih godina.

Takmičar Đorđe Ćulafić Džordži odgovorio je na optužbe da je njegova pesma "Luna park" plagijat pesme Nataše Bekvalac "Nikotin".

03:10

Džordži - Nataša Bekvalac je rekla da nisam plagirao njenu pesmu

- Nisam se čuo sa Natašom. Nataša je odbila da odgovori na moje pitanje kada sam je pitao. Šalim se, rekla je da je sve OK. To je sve u granicama zakona - rekao je Džordži nakon optužbi.

1 / 5 Foto: Damir Dervišagić

Osim takmičara i njihove podrške, u bekstejdžu je i urednica na RTS-u, Olivera Kovačević.

Pesma za Evroviziju 24
foto: Damir Dervišagić

20.25 - Grupa Hydrogen, koja večeras nastupa pod rednim brojem 2, na scenu nosi burek sa piletinom. Kako kažu, to im je sastavni deo performansa.

01:45

Grupa Hidrogen na scenu nosi burek sa piletinom, to je sastavni deo percormansa

20.10 - Čuveni muzičar i harmonikaš, Aleksandar Sofronijević, došao je da podrži Sašku Janković, umetničkog imena Yanx, čiju pesmu "Kolo" potpisuje kao jedan od autora.

01:31

Saška Janković ima svetski zvuk sa srpskim melosom

- Saška je možda najautentičniji i najkvalitetniji predstavnik Srbije za Eurosong ove godine, jer pesma je, da kažem, različak iz tradicionala. Mnogo dobar tekst ima, vajb koji smo napravili, gruv koji prati pesmu, zaista svetski, a opet naš. Tako da, verujem u nju i verujem da ona sada treba da nastavi da radi, da snima i verujem da sigurno uzimamo finale. Mislim da srpski melos ove godine zvanično pobeđuje. Pa mislim da tako i treba da bude. Verujem da mi kao Srbija treba da uvek imamo to ono što je naše, po čemu smo prepoznatljivi i to je, jer to na kraju svet zaista je voli. Šta će njima nova Adel? Da, mi treba da idemo sa svetskim zvukom, ali da uvek imamo ono naše, ono što je Srbija i ono što je neki naš, da kažem, melos iznutra, što svi osećamo, što svi znamo. A opet imamo divnu poruku, samo ljubav je prava revolucija. Tako da pesma ima ozbiljnu težinu kada se sagleda i sa strane filozofije i produkcije i šoua i mislim da može da ide daleko - izjavio je Sofronijević.

1 / 5 Foto: Damir Dervišagić

20.05 - Takmičari su uveliko na Košutnjaku, gde se nalazi studio u kome će se predstaviti numerama, a atmosfera u bekstejdžu polako postaje uzavrela.

Najmlađi "navijač" je desetomesečna beba, koja je podrška takmičaru Milanu Bujatoviću, koji večeras nastupa pod rednim brojem 13.

Učesnici drugog polufinala Pesme za Evroviziju i redosled izvođenja:

1. Nadia – Sudari

2. Hydrogen – Nemoguća misija

3. Iva Lorens – Dom

4. Zejna – Najbolja

5. Filip Baloš – Duga je noć

6. Nemanja Radošević – Jutra bez tebe

7. Yanx – Kolo

8. Kat Dosa – Tajni začin

9. Džordži – Luna park

10. Dušan Kurtić – Zbog tebe živim

11. Teya Dora – Ramonda

12. Konstrakta – Novo, bolje

13. Milan Bujaković – Moje tvoje

14. Durlanski – Muzika

Voditelji su, kao i prve polufinalne večeri, Dragana Kosjerina i Slaven Došlo na velikoj sceni, dok su u takozvanom gren room-u Kristina Radenković i Stefan Popović, odakle prenose atmosferu među takmičarima i njihovom podrškom.

Bonus video:

32:00

BRESKVICA EKSKLUZIVNO NA KURIR TELEVIZIJI IMALA PORUKU ZA KARLEUŠU! Evo šta je rekla o napadima da joj pesma promoviše GENOCID

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track