BORA NIJE OTIŠAO: Šurdin dirljiv oproštaj od Boba

Nikada nije zanovetao

BORA NIJE OTIŠAO: Šurdin dirljiv oproštaj od Boba

Pop kultura -
Bio je živi đavo, šeret, spadalo bez premca. Za mene, Bora nije otišao, rekao je Samardžić
1 / 3

Ljubiša Samardžić oprostio se od svog kolege, velikog glumačkog barda Bore Todorovića koji je preminuo u 84. godini.

"Bio je živi đavo, šeret, spadalo bez premca. Za mene, Bora nije otišao, kaže glumac Ljubiša Samardžić o Bori Todoroviću, koji je juče preminuo u Beogradu. "Iz dana u dan, sve nas je manje. Život nikog ne miluje. Svestan sam da nas ima svakojakih u glumištu. Bio je živi đavo, šeret, spadalo bez premca. Za mene, Bora nije otišao. U naš zajednički posao u seriji "Vruć vetar" ugradio je svog Boba, njegovim tananim glumačkim sredstvima, ironijom i zadivljujućom jednostavnošću. U radu nikada nije zanovetao. Niti unosio preki, namrgođeni pogled. Na sceni se poigravao s karakterima kako je to često činio Zoran Radmilović s gledaocima i tako večno ostao poštovan i voljen. Igrao je kao otkačeni čamac", rekao je Samardžić o Todoroviću.

Glumac Bora Todorović preminuo je juče u Kliničkom centru Srbije. Poznati glumac je nedavno operisao slepo crevo, a u procesu oporavka mu je pozlilo i pao je u komu.

Komemoracija poznatom glumcu biće održana u četvrtak, 10. jula, u 13.00 časova u pozorištu "Atelje 212", a kremacija istog dana u 16.00 časova na Novom groblju u Beogradu.

Na komemoraciji će govoriti Emir Kusturica, Jelisaveta Seka Sablić, Voja Brajović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Mira Banjac, Branka Petrić, Milena Dravić, Duško Kovačević, Branislav Lečić, Ivana Dimić i Dejan Mijač, objavljeno je na sajtu "Ateljea 212".

http://www.youtube.com/watch?v=vuerh38fAFU

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track