TEORIJA ZAVERE: Da li nas zračenje bežičnog interneta polako ubija?
Foto: Profimedia.rs

Ruter kao oružje

TEORIJA ZAVERE: Da li nas zračenje bežičnog interneta polako ubija?

Tech -
Ovo je studija koja se zasniva na količini emitovanja radio-talasa i njihovom dejstvu na ljude, pogotovo kada su mala deca u pitanju

Bežični ruter koristi iste radio frekvencije kao i mikrotalasna rerna. Svetska zdravstvena organizacija je 2006. godine navela da “nema ubedljivog naučnog dokaza” da radio-talasi koji emituju Wi-Fi ruteri predstavljaju pretnju po naše zdravlje. Ali, neke stvari o ruterima i dalje nisu proverene.“Šta bi bilo potrebno da nateramo nekog da prestane da koristi mobilne telefone i Wi-Fi potpuno? Šta je sa decom koja mogu da dobiju rak zbog zračenja?”, napisao je Mark Gibs za sajt „Network World”.On je svoj tekst povezao sa sumnjivom studijom koja se zasniva na tome da su deca i njihove tanke lobanje, koje se još razvijaju, više podložne Wi-Fi radijaciji nego odrasli.Po njemu, upravo sada Wi-Fi polako deluje na mozak vašeg deteta, da bi “izronio” nekoliko godina kasnije.

– Zato što od prvog izlaganja do dijagnoze tumora može da prođe i decenija. Tumori kod dece mogu da budu dijagnostifikovani tek kada uđu u svet odraslih – stoji u kontraverznoj studiji.Ova studija i Gibsov tekst koji su objavljeni prošle godine, zajedno sa drugim alarmantnim online člancima, povezanih sa studijom Međunarodne agencije za istraživanje raka, klasifikovali su radio-talase koje emituju bežični uređaji, uključujući Wi-Fi uređaje, kancerogenim za ljude.To ne zvuči dobro, mada nije toliko loše kako se čini s obzirom da je studija fokusirana na upotrebu mobilnih telefona. Jedna od teorija koja kruži internetom, i stvarno zvuči neverovatno, je da je Wi-Fi tajno oružje koje je osmislila vlada SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track