ZAMENA ZA LIPOSUKCIJU: Injekcija koja rastvara mast

Višak se izbacuje uriniranjem

ZAMENA ZA LIPOSUKCIJU: Injekcija koja rastvara mast

Život -
Proizvođači tvrde da rastvor u potpunosti uništava masne ćelije i da se one neće vratiti, dok su doktori skeptični i tvrde da može biti opasan po zdravlje

U potrazi za načinima da smršamo bez pomeranja malog nožnog prsta, izmišljena je injekcija pomoću koje mast možemo izbaciti putem urina. Vodeni rastvor se injektira u oblasti sa kojih je najteže ukloniti mast, lomi nagomilane ćelije masti i omogućava nam da ih izbacimo putem urina.

Govori se da bi ovaj novi tretman, nazvan „Aqualyx“, mogao da se koristi kao zamena za liposukciju. On sadrži biljne polimere, koji se vezuju za zid ćelija masnog tkiva, a onda ih prekidaju i oslobađaju tako da mast može da se rastvori. Ove ćelije masti se izbaciju putem urina tokom tri nedelje od injekcije. Proizvođači tvrde da rastvor u potpunosti uništava masne ćelije i da se one neće vratiti.

Rastvor se može ubrizgati u butine, stomak, kolena, bradu, leđa, pa čak i u vrat. Opisujući svoj tretman, oni kažu da će vam on „dati telo o kojem ste uvek sanjali“. Ovo je jedini tretman koji pomoću injekcije pomaže u uklanjanju sala. To nije injekcija za gubljenje težine; nego se koristi za uobličavanje tela i uklanjanje masti iz oblasti iz kojih se teže uklanja.

Ako se kombinuje sa zdravom ishranom i vežbanjem, mast se neće ponovo obrazovati. Jedan tretman košta 250 funti, što je dovoljno za uklanjanje podbratka. Za druge oblasti potrebno je više tretmana. Ipak, postoje mišljenja da ova injekcija može da bude opasna po zdravlje.

"Ovo je opasna procedura, jer se rastvaranjem masti stvaraju soli u krvotoku i zbog toga nivo holesterola može mnogo da poraste", kaže doktor Arun Goš. Mnogi doktori ne žele da primenjuju ovaj tretman dok se dalje ne ispita kakve su negativne posledice i koliko je zapravo delotvoran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track