PRAVO IZ NARODNE MEDICINE: Rešite se proširenih vena za samo tri dana!
Foto: Pofimedija

Provereno

PRAVO IZ NARODNE MEDICINE: Rešite se proširenih vena za samo tri dana!

Život -
"Probao sam doslovce sve i ništa nije pomoglo, sve dok nisam "otkrio" stari lek koji je dostupan u svakom domaćinstvu. I što je najvažnije pokazao se djelotvoran u samo tri dana!

Proširene vene danas predstavljaju jedan od najčešćih medicinskih problema, bolesti, ali i estetskih nedostataka koji pogađa iznimno veliki broj ljudi. Osim toga proširene vene na nogama mogu uzrokovati i ozbiljne zdravstvene posledice: otok, bol, upalu i svrab i promenu boje kože od ružičasto crvene do tamno smeđe.

Možete da probate da se ovih muka oslobodite probajte i sa ovim prirodnim putem:

Problematično mesto na nozi treba jednostavno obložiti listovima svežeg zelja, odnosno kupusa i sve to omotati najbolje prozirnom folijom koja čvrsto drži poput zavoja. Takav oblog treba držati dva do tri dana, povremeno promeniti – ne prečesto.

Ovom se ne rešava problem trajno, ali se ublažuju muke i bolovi i povećava se kvalitet života.

Inače, do proširenih vena dolazi kada zalisci u venama, koji sprečavaju povratni tok krvi ne rade kako treba. Krv zaostaje na pojedinim mestima tako da se vene i obližnje kapilare šire i otiču propuštajući krv u okolno tkivo.

Proširene vene javljaju se obično na nogama gde su vene blizu površine, a prepoznatljive su po plavičastim prugama, mrežastim mrljama ili čvorovima koji mogu narasti do veličine oraha.

Od proširenih vena boluje oko 15 odsto ljudske populacije, a čak četiri puta više obolevaju žene. Uzroci su različiti, a kao prevenciju preporuča se barem pola sata dnevno umerene aktivnosti (šetnja, vežba, bicikl). Trebalo bi nositi kompresivne čarape i uzimati lekovito bilje u obliku gelova, krema ili čajeva od divljeg kestena, divlje ljubičice, borovnice, kupine, semena crnog grožđa...

(blic-portal.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track