SPAS ZA JEDAN MINUT: Mešavina doktora Šulca sprečava srčani udar!
Foto: Profimedia

Recept

SPAS ZA JEDAN MINUT: Mešavina doktora Šulca sprečava srčani udar!

Život -
Infarkt je bolest koja neverovatnom brzinom odnosi mnoge živote ali navodno jedna namirnica vam može spasiti život i to u roku od jednog minuta.

Kajensa paprika je najpoznatija vrsta čili paprike ali i veoma moćna biljka koja bi uvek trebala da vam bude pri ruci.

Kako sprečiti infarkt uz pomoć kajenske čili paprike?

Kajenska čili paprika bila je predmet istraživanja mnogih iscelitelja, među njima i dr. Ričarda Šulca. Svi oni su navodno bili zadivljeni lekovitim svojstvima koja ova sorta paprike poseduje.

Američki herbalist doktor Kristofer u 35 godina karijere zahvaljujući kajenskoj paprici nikad nije izgubio pacijenta koji je doživio infarkt. On je koristio šalicu čaja od kajenske paprike (mala žličica na šalicu vode) za pacijente koji su još bili pri svijesti. Nakon 1 minute, bili su živi i sigurni.

Ono što čini ove tvrdnje još relevantnijima je činjenica da ovi liječnici govore iz osobnog iskustva, a ne iz studija urađenih u kontroliranom okruženju.

Postoji nekoliko načina za lečenje kajenskom paprikom, a neki od njih su posebno učinkoviti.

U slučaju da blizu imate ovakvu čili papriku, bolesniku trebate dati mešavinu jedne male kašičice kajenske paprike pomešane u čaši vode da popije, naravno, pacijent mora biti pri svesti i disati.

U slučaju da je osoba u nesvesti, možete koristiti ekstrakt kajenske paprike. Nakapajte bolesniku par kapi ispod jezika.

Kajenska paprika je moćan stimulans, bez opijajućeg efekta. Tvrde da pojačava puls i dovodi krv u sve delove tela te balansira cirkulaciju. Deluje hemostatički, instantno zaustavlja krvarenja iz rana i pomaže u oporavku srca.

Upamtite, mnogi iscelitelji tvrde da nikad nisu izgubili pacijenta praktikujući navedeni postupak.

Najbolji recept za tinkturu od kajenske paprike prema dr. Šulca

Tinktura prema sledećem receptu najbolja je tinktura za hitne slučajeve srčanih udara. Da napomenemo, ne koristiti ljutu papriku već kajensku papriku koja je najpoznatija vrsta čili paprike, a uzgaja se najviše u Indiji i Južnoj Americi. Čili je grmičasto tropska biljka, koja se od paprike razlikuje po tome što je višegodišnja biljka. Mleveni čili je dvadeset puta ljući od obične paprike jer sadrži mnogo više paprenog alkaloida kapsaicina. Ljutost čilija je obrnuto proporcionalna veličini plodova, pa su tako najmanji plodovi najljući. Nabavite gore opisane vrste.

Sastav:

- Prah kajenske paprike

- Nekoliko svežih kajenskih papričica

- 50 – postotni alkohol (neki koriste votku ili jabukovo sirće ako ne želite alkohol)- Staklenka zapremnine 1 litre- rukavice

Priprema:

Stavite rukavice (radi ljutine iz čilija).

Na dan mladog meseca ¼ staklene flaše zapremnine 1 litar ispunite prahom kajenske paprike. Prelijte s dovoljno alkohola da prekrije prah.

Izblendajte sa strane nekoliko celih svežih papričica s dovoljno alkohola da dobijete smesu nalik umaku.Dodajte tu smesu prvoj tako da napunite ¾ flaše. Zatim ispunite flašu do kraja s alkoholom i zatvorite je. Protresite je što češće tokom dana.

Ostavite tinkturu do idućeg punog meseca i zatim je procedite kroz gazu u tamnu bocu.

Želite li super jaku tinkturu procedite je nakon 3 meseca.

Začepite dobro bocu i stavite na tamno i suvo mesto. Traje neograničeno.

Doziranje prema uputstvu dr. Šulca

Ako je osoba koja je dobila srčani udar (angina pectoris ) ili moždani udar pri svesti dajte joj 5-10 kapi tinkture. Za 5 minuta ponovite dozu. Nastavite ponavljati tretman do željenog poboljšanja.

Ako je osoba u nesvesti ukapajte joj ispod jezika 1-3 kapi i počnite s oživljavanjem. Nakon 5 minuta ponovite doziranje. Ponavljajte svakih 5 minuta do željenog poboljšanja.

Druge koristi kajenske paprike

Kajenska paprika može biti korisna i kod drugih tegoba.

Ima antigljivična svojstva te prevenira nastanak gljivičnih patogena Phomopsis i Colletotrichum.Poznata je po probavnom delovanju jer potiče stvaranje želučanih sokova, a takođe olakšava i smanjuje nadimanje u crevima.

Ima i određeno antikancerogeno delovanje te se posebno preporučuju obolelim od raka pluća i pušačima. Smatra se da kapsaicin iz kajenske paprike pomaže u sprečavanju razvoja tumora uzrokovanih duhanom, a slični rezultati zabeleženi su i kod raka jetre.

Korisna je i kod želučanih tegoba, simptoma grip, migrena, alergija, crvenila, zubobolje i artritisa.Nutritivna vrednost kajenske paprike

Naučnici su potvrdili prisutno 26 vrsta nutrijenata u kajenskoj paprici. Neki od najvažnijih minerala pronađenih u njoj su kalcijum, cink, selen i magnezijum. Osim minerala, kajenska paprika je također bogata i vitaminima C i A.Kajenska paprika jedan je od najjačih prirodnih začina koji može učiniti čuda za srce.

Ako ste sami srčani bolesnik ili netko od vaših ukućana, uvek imajte spremnu ovu spasonosnu tinkturu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track