OVA DEVOJKA ŽIVI U NOĆNOJ MORI: Zubi joj otpadaju i krune se svaki put kada kine!
Foto: Metro

Strašno!

OVA DEVOJKA ŽIVI U NOĆNOJ MORI: Zubi joj otpadaju i krune se svaki put kada kine!

Život -
Ako ste ikada imali onaj užasan san da vam se klimaju zubi i ispadaju, priča ove devojke je vaša prava noćna mora.

18-godišnja Linzi Grant iz Milton Kejna, veruje da misteriozno stanje uzrokuje da se njeni zubi krune i otpadaju uzrokujući jako bolne apscese.Ovo je jako bolno za nju. Već tri zuba su joj trajno ispala. U ovom trenutku, ona nosi privremene navlake i može da jede samo mekanu hranu.

Vrlo je ponižavajuće za nju da svaki put kada kine ispadaju delovi zuba.Ona kaže da samo želi ljudima da kaže šta nije u redu, ali ni sama ne zna o čemu se radi.Doktori veruju da je problem jer ona ima dijabetes tipa 1, zbog čega se povećava rizik od dentalnih problema. Linzi oseća bol u korenu zuba, a uvek je vodila računa o zubima i ishrani.Bila je potpuno ju redu do svoje 14 godine, a onda je odjednom počela da oseća bol u zubima.

Imala je i urgentni zahvat da ukloni nerve. Posle toga kaže, njeni zubi su počeli da se raspadaju."Sedela sam i gledala TV i sećam se da sam osetila kako mi se zub raspada u ustima", priseća se."Nisam znala šta da radim, samo sam počela da plačem. Lice je počelo da mi otiče zbog nakupljanja tečnosti. Bilo je jezivo."Otišla je kod zubara koji joj je izbušio rupe u zubima da bi izbacio tečnost, ali zub je nastavio da se kruni.Hitno su je odveli u bolnicu 4 puta u poslednjih godinu dana zbog dijabetesa i potencijalnog fatalnog stanja uzrokovanog šećerom u krvi koje je rezultiralo infekcijama.

Zubari kažu da je jedini tretman koji je moguć da izvadi sve zube.Linzi i škrguće zubima u snu, problem sa mišićima koji grče vilicu, sada deli svoju priču u nadi da će joj neko pomoći.Zubari veruju da su zubi oslabili zbog njenog dijabetesa."Krive me da jedem slatkiše i pijem gazirano, ali ja sam oduvek imala dijabetes i vodim računa o tome. Ne jedem i ne pijem ništa takvo", rekla je Linzi.

(Metro.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track