Najnovije vesti

DANAS U KURIRU POKLON KONDOM: Uoči Svetskog dana borbe protiv side podsećamo vas da koristite zaštitu
Foto: Kurir

DANAS U KURIRU POKLON KONDOM: Uoči Svetskog dana borbe protiv side podsećamo vas da koristite zaštitu

Zdravlje

Sutra, 1. decembra, obeležava se Svetski dan borbe protiv side. U saradnji sa brendom Maxxes Protect, Kurir vas podseća koliko je važno zaštititi se i koristiti kondom u kampanji pod sloganom NE RIZIKUJ! KORISTI ZAŠTITU! Danas svaki čitalac dnevnih novina Kurir dobija kondom.

Sida je ekstremno opasna bolest i svi koji su često seksualno aktivni a ne koriste kondom, ili su sa nekim koristili istu iglu za injekciju – treba da se testiraju. U Srbiji trenutno ima oko 2.400 osoba koje žive sa HIV-om, a procenjuje se da između 1.000 i 2.000 osoba živi sa ovim virusom a da ne zna da ga ima.

Sida nastaje kao posledica HIV-a, infekcije koja se prenosi razmenom telesnih tečnosti koje se luče u polnim organima muškaraca i žena tokom seksualnog odnosa, kao i putem krvi i mleka iz dojke. Ljudi koji ne koriste kondom kao zaštitu prilikom seksualnog odnosa ili koriste zajedničku iglu imaju najveću šansu da se zaraze. Tečnosti kao što su pljuvačka, suze, mokraća (urin) takođe sadrže virus, ali u veoma malim količinama, nedovoljnim da dođe do njegovog prenošenja.

NE RIZIKUJ! KORISTI ZAŠTITU!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...