POZIV NA GLOBALNU SARADNJU: Pušači pređite na alternativne proizvode
Foto: BAT

Svetski dan bez duvana

POZIV NA GLOBALNU SARADNJU: Pušači pređite na alternativne proizvode

Život -

Kompanija British American Tobacco (BAT) danas, na Svetski dan bez duvana, želi da podstakne regulatorna tela, ustanove javnog zdravstva, industriju i medije na saradnju kako bismo došli do progresivnijeg i praktičnijeg globalnog stanovišta o alternativnim proizvodima nove generacije. Cilj Svetskog dana bez duvana je da podstakne ljude na prestanak pušenja. Brojni su načini na koje se to može učiniti, a primeri iz celog sveta ukazuju da je jedna od najučinkovitijih metoda korišćenje bezdimnih alternativa klasičnim cigaretama poput e-cigareta, uređaja za zagrevanje duvana, duvana za oralnu upotrebu i nikotinskih proizvoda.

foto: BAT

U zemljama u kojima postoji podsticajno regulatorno okruženje za te proizvode zabeležen je značajan napredak kada je reč o broju ljudi koji su prestali da puše klasične cigarete. U Ujedinjenom Kraljevstvu gotovo 1,7 miliona pušača prestalo je da pušiti uz pomoć e-cigareta*, dok je u Švedskoj stopa korišćenja oralnog duvana - snusa, pretekla stopu pušenja cigareta. Zbog toga su u Švedskoj stopa smrtnosti i broj bolesti povezanih sa pušenjem najniži u Europi. Nažalost, u svetu danas ne postoji jedinstven stav o tome kako bi se takvi proizvodi trebali regulisati, pa mnoge države i dalje zanemaruju njihove potencijalne koristi za pušače.

Odlučni smo da ubrzamo transformaciju naše kompanije i industrije u kojoj poslujemo, te nastavljamo da gradimo kategoriju proizvoda potencijalno manjeg rizika, jer to je jedino ispravno što možemo da ponudimo pušačima koji traže alternativu cigaretama. Naša ponuda e-cigareta, uređaja za zagrevanje duvana, duvanskih proizvoda za oralnu konzumaciju i nikotinskih proizvoda ključ je uspeha u toj nameri“, rekao je Simon Cleverly, direktor korporativnih poslova grupacije British American Tobacco

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track