FRANCUSKINJE SU UVEK VITKE I ZATEGNUTE, A NE ODRIČU SE UKUSNE HRANE: Ispošujte ova pravila i dovešćete liniju do SAVRŠENSTVA!
Foto: Profimedia

ŽENE, POKUŠAJTE

FRANCUSKINJE SU UVEK VITKE I ZATEGNUTE, A NE ODRIČU SE UKUSNE HRANE: Ispošujte ova pravila i dovešćete liniju do SAVRŠENSTVA!

Žena -

Francuskinja književnica, vitka je i zgodna poput žena o kojima piše. Kao tinejdžerka došla je na školovanje iz rodne Francuske u SAD i kući se vratila sa primetno većom telesnom težinom. Iako je imala francuske navike u ishrani, u Americi su njenu liniju upropastile velike porcije i mnogo slatkiša. Svoje iskustvo ona deli sa čitaocima.

Uživajte u svakom zalogaju

Treba jesti samo dobru hranu visokog kvaliteta, i to u malim porcijama, i uživati u svakom zalogaju. Od čokolade do šampanjca, jedite lagano, osećajte svim čulima i neka svaki obrok bude praćen zadovoljstvom; na taj način, biće vam sasvim dovoljne male porcije delikatesne hrane. Nijedna vrsta hrane nije zabranjena, zabranjene su samo velike porcije. Ne brojte kalorije, ne preskačite obroke, samo kontrolišite šta jedete.

foto: Shutterstock

Mnogima će se dopasti činjenica da ovaj plan ne podrazumeva aerobik, teretanu niti slične naporne fizičke aktivnosti, već se preporučuje aktivan dnevni raspored i mnogo šetanja. Autorka objašnjava kako možete usvojiti francuski stil ishrane i kretanja da biste uspešno kontrolisali svoju telesnu težinu.

Preporučena ishrana podrazumeva lagane supe, ribu, povrće i voće. Poželjno je voditi svoj dnevnik ishrane da biste lakše primetili kada najviše unosite nepotrebne kalorije i koje su to namirnice u pitanju, kako biste mogli da bolje prilagodite svoje navike novom načinu ishrane. Autorka poručuje da ne treba da se odreknete svoje omiljene hrane, iako ne spada u zdravu hranu, već treba samo ređe da jedete takve namirnice i u manjoj količini.

Pošto ste zabežili slabosti svoje ishrane, autorka vas podstiče da unesete sitne izmene, recimo da pijete više vode, radi hidratizacije kože i svežine moždanih ćelija. Ona ne nudi restriktivnu dijetu, već pozitivan pristup, koji uključuje i namirnice koje većina uobičajenih dijeta isključuje, na primjer vino, čokoladu, čak i beli hleb. Dakle, jedite male porcije kvalitetne hrane i uvek stavljajte kvalitet ispred kvaniteta. Ne zaboravite da uživate u svakom zalogaju i redovno vežbajte sa tegovima. Jedite tri obroka dnevno i držite se utvrđenog rasporeda za svaki obrok. Tokom vežbanja dišite pravilno i što je najvažnije, imajte pozitivan stav.

Ako vodite računa o tome da su namirnice koje unosite visokog kvaliteta i da su porcije male - uživaćete, a vaše telo će ostati vitko.

foto: Profimedia

Zašto se Francuskinje ne debljaju?

Iako su za nečiji ukus francuske dame premršave, činjenica je da ih većina nema problema sa viškom kilograma i to iz sledećih razloga:

Jedu iz zadovoljstva a ne zato što moraju.

Ishrana im je bogata raznovrsnim voćem i povrćem.

Obavezno jedu tri obroka dnevno.

Kontrolišu težinu odećom i često jedu u društvu.

Vino je obavezno uz svaki obrok, ali samo jedna čaša.

Poprave sebi raspoloženje šampanjcem, čak i kad ništa ne slave.

Piju najmanje osam čaša vode dnevno.

Često vežbaju i koriste stepenice umesto lifta kad god je moguće.

Vole da se smeju i vode ljubav.

Kurir.rs/Aura.ba, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track