ŠIŠANJE KOD KUĆE, DA ILI NE? Evo kako da održavate kosu u izolaciji, a jedan savet koristan je i za MUŠKARCE!
Foto: Shutterstock

KORISNO

ŠIŠANJE KOD KUĆE, DA ILI NE? Evo kako da održavate kosu u izolaciji, a jedan savet koristan je i za MUŠKARCE!

Žena -

Frizerski saloni su prinuđeni da za mušterije zatvore svoja vrata, a milioni ljudi ostali su uskraćeni za njihove usluge. Šta raditi u takvim situacijama?

Dok u svetu traje pandemija korona virusa, preporuka je da ostanemo kod kuće da bismo na taj način sprečili širenje virusa.

Dok provode vreme u izolaciji, mnogi su primetili da im kosa i frizura nisu u najboljem redu, pa im je palo na pamet da preuzmu stvar u svoje ruke i da se sami šišaju Međutim, ako pitate iskusne frizere, oni kažu da ova ideja uopšte nije pametna opcija.

Iako je situacija teška, ne bi trebalo to da radite sami, koliko god vam to sada bilo neophodno.

foto: Shutterstock

Muškarci, obrijte ili skratite bradu

Ipak, ono što je i te kako poželjno za muškarce jeste brijanje brade, koja može biti podložna skupljanju bakterija. Istraživanje je pokazalo da se u bradi prosečnog muškarca nalazi veliki broj patogenih bakterija i da na to treba obratiti posebnu pažnju. Ako već ne možete da izdržite, muška populacija može oko ušiju da skrati zulufe, a neko vam može pomoći i da uklonite dlačice s vrata, savetuju frizeri i dodaju da opcija šišanja kod kuće nije preporučljiva, a ono što je svakako poželjno jeste da se kosa redovno i malo češće pere u ovim uslovima.

foto: Shutterstock

Dame, sada posvetite posebnu pažnju nezi

Žene su, kažu frizeri, u prednosti kada je reč o kosi i imaju veći izbor. Sada su više nego ikad popularne šnalice, ukrasne gumice, rajfovi i marame... Tako zahvaljujući zanimljivom aksesoaru lako možete sakriti činjenicu da su vašoj kosi potrebne makaze. Takođe, dame ovo vreme treba da iskoriste za negu kose. Koristite kvalitetne maske i ulja i posvetite se profesionalnoj nezi kod kuće.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Važna poruka za sve frizere

Niko od nas ne treba ni po koju cenu da pruža usluge u kućnoj varijanti jer se nikad ne zna gde virus vreba. Tako možete da zarazite i sebe i porodicu (a možda i vi nekoga) jer se nikad ne zna gde se zaraza krije, zato budite složni i dosledni i shvatite da je situacija izuzetno ozbiljna. Ostanite kod kuće, biće dosta posla kad se situacija normalizuje!

foto: Shutterstock

Kurir.rs, Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track