OVA MAJKA JE 2 PUTA RODILA BLIZANCE, A ONDA JE STIGLA NOVA ŠOK VEST: Nije mogla ni da zamisli da bi BAŠ TO moglo da joj se desi!
Foto: TikTok/ash.ton.of.twins

iznenadili su se

OVA MAJKA JE 2 PUTA RODILA BLIZANCE, A ONDA JE STIGLA NOVA ŠOK VEST: Nije mogla ni da zamisli da bi BAŠ TO moglo da joj se desi!

Žena -

Jedna žena, Ešton Rejli, ispričala je svoju jedinstvenu životnu priču. Ona i njen suprug Erik dugo su se borili da se ostvare u ulozi roditelja, a njihov uspeh je na kraju došao u obliku tri para blizanaca. Njenu priču prenosimo vam u celosti.

- Priča o našoj porodici je priča o ekstremnoj promeni za mog supruga Erika i mene. Bilo je vremena kada smo se borili sa neobjašnjivim problemima neplodnosti kada nismo znali da li ćemo ikada imati decu. Sada vozimo kombi Ford Transit jer imamo šest autosedišta.

Rodila sam tri para blizanaca za pet godina. Prvo su došle Amelija i Eloiz, zatim Oven i Vajat pre dve godine, a u martu su rođeni naš najmlađi set, Rouz i Vajolet.

Tri trudnoće su bile različite

Stvar je u tome što je samo prva bila namerna blizanačka situacija. Uradili smo vantelesnu oplodnju i preneli dva embriona, sa namerom da posle godina čekanja dobijemo blizance. Onda smo odlučili da pokušamo da dobijemo još jednu bebu. Preneli smo jedan embrion i taj embrion se podelio u skup identičnih blizanaca. Ovo je bilo statistički neverovatno - postojala je šansa od 1% da se to dogodi.

Bila sam veoma uplašena kada smo saznali da ponovo očekujemo blizance, ali sam shvatila da nije važno da li imate troje ili četvoro dece. Znala sam da to možemo. Osim toga, imamo mnogo šire porodice na lokalnom nivou koji su od velike pomoći. Da nemamo taj sistem podrške, bili bismo u velikoj nevolji. Bilo je neophodno imati porodicu u blizini koja je bila u stanju da se brine o starijim blizancima kada su bebe bile u intenzivnojnezi. Ne znam kako bismo to prošli da nam članovi porodice nisu čuvali decu i donosili obroke.

Zahvaljujući našem sistemu podrške, prošli smo kroz Ovenov i Vajatov boravak u NICU-u, a onda smo to uradili ponovo kada su bili mališani. Ovoj poslednjoj grupi blizanaca nije pomogla nikakva medicinska ili reproduktivna intervencija. Ovo je bila potpuno spontana trudnoća bez pomoći za plodnost, što je bio još jedan šok.

Nismo baš pokušavali da imamo još dece, ali nismo ni to sprečili. Pošto smo prošli kroz neplodnost, jednostavno nismo mislili da je za nas moguća trudnoća bez pomoći.

Puno je posla

Imati tri seta blizanaca bilo je mnogo. Neverovatno je, ali je puno posla. Bilo da se radi o flašici, promeni pelena ili pomoći u rezanju hrane - nekome uvek nešto treba. To može biti malo senzorno preopterećenje, a ponekad mi je potrebna pauza.

Iskreno verujem da briga o sebi ne bi trebalo da bude samo tuširanje ili nabavka namirnica, to su osnovni zadaci nege, a ne neki divni trenutak da mama bude sama. ali kao neko ko ima treći set blizanaca, zna da ja nisam baš u mogućnosti da rezervišem spa dan. Mogu da odvojim vreme za sebe gde i kako mogu, zahvaljujući mom mužu i našem sistemu podrške.

Na primer, sinoć sam odnela večeru i jednu bebu u svoju spavaću sobu i jela sam, samo sa jednom bebom, jer mi je to trebalo. Bilo je opuštajuće imati samo jednu bebu dok je moj muž brinuo o ostalih pet.

Imati tri seta blizanaca znači da nekome uvek nešto treba, ali to ne znači da ja uvek moram da budem osoba koja će to učiniti umesto njih. Delim svoju priču jer želim da ljudi koji se bore sa neplodnošću znaju da se njihova situacija može promeniti.

Delim i to da višestruki roditelji shvate da neko drugi zna koliko je teško i da treba da kupe karavan umesto kolica. Veruj mi - rekla je Ešli.

(Kurir.rs/insider.com)

Bonus video:

00:20

Ivana Pavković i Petar Mitić krstili blizance

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track