MALI TIRKOVI ZA DUŽI MIRIS: 5 saveta koji će produžiti parfem na vašoj koži
Foto: Profimedija

Saveti

MALI TIRKOVI ZA DUŽI MIRIS: 5 saveta koji će produžiti parfem na vašoj koži

Žena -

Parfemi su za mnoge luksuz pa ih valja dobro koristiti na pravi način i s merom. Umesto kupanja u skupim mirisima, ovi saveti će vam pomoći da produžite vek parfemskih nota na koži

1. Čuvajte ga na odgovarajućem mestu - Da bi parfem zadržao svoju originalni miris treba ga čuvati na tamnom, suvom i hladnom mestu. Umesto držanja u vlažnom kupatilu, birajte odgovarajuća mesta daleko od izvora svetlosti i topline, poput sobe ili ormara.

2. Nanosite ga nakon tuširanja - Koža će bolje upiti miris parfema ako ga nanesete na kožu neposredno nakon tuširanja ili kupanja, odnosno ako ga aplicirate na kožu otvorenih pora. Prilikom tuširanja nemojte koristiti sredstva za pranje s jakim mirisima, jer ćete njima smanjiti mirisnost parfema kojeg ćete staviti nakon toga. 3. Hidratiziratizirajte kožu pre nanošenja - Koža će bolje upiti mirisne note parfema ako ga nanesete na hidratiziranu kožu tela. Pre nanošenja parfema namažite se mlekom, losionom ili sličnim preparatom za negu kože. Pokušajte nabaviti sredstva za negu bez (jakih) mirisa, jer bi oni mogli kontraindicirati učinak parfema.

4. Nanosite parfem na prava mesta - Znate gde trebate da stavite parfem da bi tokom celog dana otpuštao svoj miris? Svugde gde osećate bilo da je iza ušiju, na vrat, na pregibu ruka, iza kolena, pa čak i na zglobu noge.

Nemojte trljati ta mesta nakon nanošenja parfema, već pustite da se nanos osuši. Ako pak želite parfemom namirisati kosu – nanesete malo proizvoda na češalj i njime prođite kroz kosu. Direktno špricanje na vlasište će osušiti kosu, i učiniti je lomljivom.

5. Nabavite parfem s jačom bazom - Parfem će potrajati duže ako u startu izaberete bočicu s jakim baznim sastojcima poput vanile, mošusa i bora. Reč je o jačim mirisima koji se duže zadržavaju na kožu, pa svakako uključite i ovaj faktor u obzir kad sledeći puta budite išli u kupovinu parfema.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track