I novi ministar podržao kadrove

VOLI GOLU DIPLOMATIJU: Dačić udomio Mrkićeve starlete!

Lider SPS u svom novom ministarstvu zadržao Mariju Grujić i Nevenu Ljubić Lojović, iako se dame na poslu pojavljuju samo povremeno; Grujićeva je krasila naslovnice muških magazina, a Lojovićeva se čak oprobala i kao glumica u popularnoj seriji „Selo gori, a baba se češlja“

Politika
> 10:50h

BEOGRAD - Ivica Dačić, šef srpske diplomatije i lider Socijalističke partije Srbije, nastavio je saradnju s Marijom Grujić, koja radi u službi za odnose s medijima MSP, a koju javnost više poznaje po obnaženim fotografijama objavljivanim u muškim časopisima. Predsednik socijalista je izgleda čovek širokog srca, te je u službi ostavio i njenu koleginicu Nevenu Ljubić Lojović, inače glumicu iz serije „Selo gori, a baba se češlja“. Kako za Kurir tvrdi izvor iz Ministarstva spoljnih poslova, obe dame se pravno vode da rade na „upravnim poslovima“ u službi za medije MSP. Ugovore su, inače, dobile još u toku mandata bivšeg ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića.

Diplomatska poza... Marija Grujić
- Posao su dobile po preporuci, ali su ipak bile nezadovoljne i tražile su da ih prebace u odeljenje za javne poslove, koje prati pisanje stranih medija. Sada su one u tom odeljenju, a inače se ponašaju kako žele, dođu na posao u 10, a odu u podne. Niko u ministarstvu ne zna šta one tačno rade pa su ih u šali prozvali starletama - kaže izvor Kurira iz MSP. Ljubav prema objektivu Po zaposlenju ovih umetnica bilo je nejasno kakve su ih preporuke uopšte dovele u MSP, a sada je enigma na osnovu kojih rezultata im je produžen ugovor, pošto je jedina njihova spona s medijima - ljubav prema objektivu. Grujićeva je, inače, završila univerzitet Megatrend i po profesiji je ekonomista, a njena golišava fotografija bila je na naslovnici časopisa CKM. Nevena se u sedmu umetnost otisnula ulogom medicinske sestre u seriji „Selo gori, a baba se češlja“. Inače, ima diplomu Akademije lepih umetnosti u klasi Nebojše Bradića, a nije se zaustavila samo na glumačkoj karijeri i karijeri u MSP - vlasnica je zlatare.
Živeli... Koleginice Nevena (levo) i Marija u provodu

Ima i svoj sajt Ova Kragujevčanka inače ima i svoj sajt, na kojem je navela da vlada engleskim, francuskim, španskim i latinskim jezikom i da je „oduvek znala da će gluma biti njen poziv“. Tragom ovih informacija zatražili smo od nadležnih u MSP da nam dostave informacije o zaposlenju ove dve dame, ali odgovore nismo dobili. Pitanje o angažmanu i zaduženjima pomenutih dama poslali smo i Ivici Dačiću, ali se ni on nije oglašavao ovim povodom.

Polovični odgovori NEVENA: NISU MI PRODUŽILI UGOVOR Kontaktirali smo i sa Marijom Grujić, ali ona nije odgovarala na naše poruke. Nevena je, međutim, rekla za Kurir da joj ugovor u MSP nije produžen, ali na pitanje da li to znači i da ne dolazi na posao u MSP i da tamo nije dobila nijednu zaradu - nismo dobili odgovor.

Umetničke duše VOLE ŠEKSPIRA Lojović je u biografiji na svom sajtu navela i da joj je životni moto „Biti spreman - to je sve“, stih Vilijama Šekspira, a na svom profilu na Fejsbuku umesto diplomatije promoviše svoju prodavnicu nakita. Marija Grujić nastavlja da šarmira provokativnim fotkama u jednom muškom časopisu i na Fejsbuku.