IZBEGLA UŽASNU SUDBINU DŽIHAD BOSANKE: U Beču uhapsili devojku (17) koja je htela da se pridruži ID!
Foto: Interpol

Vraćena roditeljima

IZBEGLA UŽASNU SUDBINU DŽIHAD BOSANKE: U Beču uhapsili devojku (17) koja je htela da se pridruži ID!

Austrija -
Austrijska policija uhapsila je u Beču sedamnaestogodišnju devojku iz Švedske koja je planirala da otputuje u Siriju i da se pridruži Islamskoj državi

BEČ - Sedamnaestogodišnja devojka iz Švedske koja je planirala da otputuje u Siriju i da se pridruži Islamskoj državi uhapšena je u subotu uveče u Beču.

Portparol policije Roman Haslinger rekao je da je devojka, čije ime nije objavljeno, uhapšena na železničkoj stanici Vestbanhof. Prema njegovim rečima, policija je privela tinejdžerku, koja je trebalo da se sastane sa jednom prijateljicom a zatim nastavi putovanje za Siriju. Ona je izjavila da se sa njom upoznala preko interneta.

Švedski mediji objavili su da se sedamnaestogodišnja devojka nije vratila kući u sredu, i da je njena porodica prijavila njen nestanak. Tinejdžerka je rođena i odrasla u Švedskoj gde je pohađala i školu. Prema izjavi jenih roditelja ona se u poslednje vreme bila sve više izolovala od okoline i postala radikalni islamista.

Nisu je pustili živu... Samra Kešinović
Nisu je pustili živu... Samra Kešinović

Roditelji su odmah po njenom nestanku upozorili policiju i izrazili sumnjaju da njihova ćerka namerava da se pridruži terorističkoj organizaciji Islamska država u Siriji.

Da podsetimo Samra Kešinović (17), Austrijanka bosanskog porekla, ubijena je u sirijskom gradu Raka prilikom pokušaja bega iz čeljusti terorističke Islamske države. Ona se sa svojom drugaricom Sabinom Selimović (15), u proleće 2014. pridružila borcima ISIS u Siriji. Očigledno je da je Samra Kešinović (17) postala je propagandno oružje terorista Islamske države a kada su je iskoristili, džihadisti su je brutalno ubili jer je želela da ode.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track