UHAPŠEN ČLAN PINK PANTERA U ARGENTINI: Begića jurili 15 godina, a poznat je po jednoj od NAJDRSKIJIH PLJAČKI u istoriji
Foto: Shutterstock

interpol

UHAPŠEN ČLAN PINK PANTERA U ARGENTINI: Begića jurili 15 godina, a poznat je po jednoj od NAJDRSKIJIH PLJAČKI u istoriji

Crna Hronika -

Podgoričanin Zvjezdan Begić (34), osuđeni član međunarodne kriminalne organizacije Pink Panteri, uhapšen je u Buenos Ajresu.

Begić je prema navodima medija u državu ušao sa krivotvorenim pasošem Evropske unije, a živeo je pod lažnim argentinskim identitetom. Navodi se i da su mu lisice na ruke stavili službenici Interpola.

Osuđen je u Francuskoj na 15 godina zatvora, a traži ga i italijanska policija zbog pljačke u Milanu. Francuska za njim traga od 2005, a Italija od 2017. godine.

Begić i njegov kolega, kako navode argentinski mediji, opljačkali su 2005. godine zlataru u Sen Tropeu i odneli nakit vredan dva miliona evra.

Brojni mediji ranije su objavili da su u Francuskoj zbog toga osuđeni Begić i Duško Martinović, obojica na po 15 godina zatvora, uz doživotnu zabranu ulaska u tu zemlju...

- Begić i dvojica kolega ušli su naoružani u zlataru "Paradiso Luxery". Uzeli su 20 satova marke "rolex" i dve narukvice procenjene na po 200.000 evra i pobegli - piše u tekstu na argentinskom sajtu.

Martinović osuđen na šest godina robije

Duško Martinović osuđen je u podgoričkom Višem sudu na šest godina i tri meseca zatvora kao organizator kriminalne grupe koja je švercovala drogu.

Tokom suđenja je priznao da je učestvovao u trgovini i međunarodnom švercu droge, ali je negirao da je organizovao kriminalnu grupu. Tada je i kazao da su ostali na optuženičkoj klupi nevini i da nisu znali za njegove planove zbog čega je od suda tražio da ih oslobodi krivice.

Pojašnjava se da je bežeći stigao do glavnog grada Argentine i živeo u luksuznom stanu u naselju Nunjez.

- Tamo su ga pronašli agenti Interpola nakon teške istrage koja je trajala godinu - navodi se i dodaje da će pokrenuti postupak za njegovo izručenje.

Prema policijskim izveštajima, ozloglašene Pink Pantere čini grupa od oko 200 članova - Srba, Hrvata, Crnogoraca i Bosanaca od kojih su mnogi sa vojnim iskustvom.

Uglavnom se terete za pljačke veoma vrednog nakita.

Mediji pišu da su britanski policajci tu kriminalnu grupu nazvali Pink Panter nakon što su 2004. pokušali da prošvercuju plavi dijamant u kutiji kreme za lice kao u čuvenoj istoimenoj filmskoj komediji.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja