Najnovije vesti

UBICA S TVITERA OSUĐEN NA 30 GODINA ZATVORA! OČAJNI OTAC MILOŠA MILEUSNIĆA: Nadam se da NEĆU BITI ŽIV kad ubica izađe na slobodu!
Foto: Printscreen

ROBIJA

UBICA S TVITERA OSUĐEN NA 30 GODINA ZATVORA! OČAJNI OTAC MILOŠA MILEUSNIĆA: Nadam se da NEĆU BITI ŽIV kad ubica izađe na slobodu!

Crna Hronika

Neđeljko Đurović (31), poznat po nadimku ubica s tvitera, osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora zbog toga što je 27. januara 2019. ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu ubio studenta iz Čačka, Miloša Mileusnića (24).

Nesrećnog mladića, kako je sudsko veće utvrdilo, izabrao je kao nasumičnu žrtvu, iako ga nikada pre u životu nije video.

Nemoj, molim te

- Miloša Mileusnića ubio je na podmukao način, iz zasede. Prišao mu je iz zasede u mraku, a oštećeni je uspeo samo da kaže "nemoj, molim te", ali nije imao priliku da se brani. Zadao mu je ubode nožem, sečiva veličine 19 centimetara a potom pobegao i u Ulici Laze Dokića bacio nož, koji je policija tu i pronašla - rekla je sudija Nataša Albijanić.

Miloš Mileusnić, Neđeljko Đurović, presuda, palata pravde
foto: Ana Paunković

Podrška porodici

"Samo da si nasmejan, takvog te pamtim"

Pred početak izricanja presude, na platou ispred Palate pravde okupio se veliki broj prijatelja Miloša Mileusnića iz Čačka. Većina je nosila crne majice sa njegovom slikom i natpisima "Samo da si nasmejan, takvog te pamtim", "Život je lep, Partizan je večan", jer je ubijeni mladić bio veliki ljubitelj ovog kluba.

- Zahvalan sam im, neko je pokušao da ih stavi u negativan kontekst kao navijače Partizana, ali ja sve najbolje mogu da kažem o njima. Moj sin je bio naijač Partizana i svi njegovi drugovi su dobri momci. Što se kaže, vole se kao braća - rekao je Goran Mileusnić.

U obrazloženju presude ona je navela da su ključni dokazi na osnovu kojih je nesumnjivo utvrđeno da je Đurović ubica upravo mesto na kom je pronađen nož, a na koje je policiju Neđeljko sam doveo, biološki tragovi pronađeni na tom nožu, snimci sa sigurnosnih kamera kao i tragovi pronađeni na jakni ubijenog mladića.

- Delovao je prikriveno, napao u mračnom prolazu, iznenada, kad oštećeni to nije očekivao, nožem koji je poneo od kuće. Nasumično je studenta iz Čačka izabrao kao žrtvu, nisu se poznavali ranije. Bezdušno ga je izbo, iz čiste obesti oduzeo je život nekome koga je nasumice odabrao na ulici - rekla je sudija Albijanić u prepunoj sudnici u kojoj je između dva zatvorska stražara mirno stajao Mileusnić i gledao u jednu tačku, ruku prekrštenih iza leđa. Na levoj ruci, povremeno je dodirivao drvenu brojanicu.

Miloš Mileusnić, Neđeljko Đurović, presuda, palata pravde
foto: Ana Paunković

Milošev otac

Razočaran sam što živim bez deteta

Otac brutalno ubijenog studenta Miloš Mileusnića, Goran, koji je iz publike pratio svako suđenje ubici sina, juče je rekao da ne može da bude zadovoljan presudom, jer ne postoji kazna koja bi mogla da mu vrati dete.

- Ne mogu da budem zadovoljan. Nijedna presuda ne može moje dete da vrati. Razočaran sam, ne samom presudom, nego ostatkom života koji moram da živim bez deteta. Ali, bar su njega sklonili s ulice, siguran sam da bi, da je manja kazna opet ubio nekoga. Čovek čačka prste, ponaša se kao da ništa nije bilo. To je takav profil čoveka, nema empatiju prema ljudima - rekao je Goran Mileusnić za Kurir.

On je dodao i da se nada da Apelacion sud neće umanjiti kaznu ubici njegovog sina, ali i da neće vratiti predmet na početak jer bi mu, kao ocu, bilo teško da ponovo prolazi kroz postupak.

- Cenili smo sve okolnosti - to da je neosuđivan ali i način izvšrenja - to da je mladića, studenta, ubio bez ikakvog povoda - zaključila je sudija.

Miloš Mileusnić, Neđeljko Đurović
foto: Ana Paunković

Majka u neverici

Dok je ona izlagala presudu, u sudnici u kojoj su u publici sedeli i Milošev otac, najbliži prijatelji, ali i majka optuženog Đurovića, vladala je tišina. Kada je sudija završila, u trenutku dok su mu stražari stavljali lisice na ruke, obratio joj se Đurović:

- Mogu li ja nešto da kažem - pitao je on. - Ne, sada nije vreme da vi bilo šta govorite - rekla mu je sudija koja ga je prethodno poučila da po zakonu ima pravo žalbe na presudu. - Ne želim žalbu, neću da se žalim - dobacio je on dok su ga stražari izvodili iz sudnice. Njegova majka, samo je raširila ruke u neverici, kada je čula visinu kazne.

-Nadam da neću biti živ kada ubica izađe na slobodu - rekao je otac ubijenog Darko Mileusnić.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track