Dulić se odriče imuniteta

Konferencija u Skupštini

Dulić se odriče imuniteta

Politika -
Poručio da nema potrebe da se zbog njega sastaju ni Administrativni odbor ni Skupština

BEOGRAD - Bivši ministar Oliver Dulić izjavio je danas u Skupštini Srbije da se neće više pozivati na imunitet i da nema potrebe da se zbog njega sastaju ni Administrativni odbor ni Skupština.

On je novinarima u republičkom parlamentu rekao da se jutros pozvao na imunitet kako bi mogao da sazove konferenciju za novinare i javnosti ukaže da se protiv njega vodi politička hajka.

"Nikada nisam prekršio zakon i to ću i dokazati. Ovo što se danas dešava je kraj procesa koji je počeo pre mesec dana da bi se ja valjao po blatu, a vlast na jednom od bivših ministara Demokratske stranke pokazala da je spremna da iskoreni korupciju", rekao Dulić.

Konferenciji za novinare prisustvuju najviši funkcioneri Demokratske stranke Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Mirko Cvetković i Dragoljub Mićunović.

Pre konferencije za novinare podeljeno je nekoliko dokumenata u kojima se opisuje komunikacija Saveta za borbu protiv korupcije, Republičkog javnog tužilaštva, Ministarstva na čijem je čelu bio Dulić i Vlade Srbije iz decembra 2010. U zaključku Vlade, koji je potpisao tadašnji zamenik predsednika Ivica Dačić piše da prilikom izdavanja dozvola preduzeću "Nuba invest" nije prekršen Zakon o planiranju i izgradnji.

Zahtev Tužilaštva za ukidanje poslaničkog imuniteta Oliveru Duliću u međuvremenu je stigao u Skupštinu Srbije.

Dulić je jutros, najavljujući svoje obraćanje u Skupštini, rekao i da će se posle konferencije javiti policiji u Beogradu.

Bivši ministar je danas oko 15.15 sati otišao u MUP koji se nalazi u Palati Srbija u Novom Beogradu.

On je u Platu Srbije u pratnji bivšeg ministra pravde Slobodana Homena i još tri osobe, najverovatnije advokata.

Dulić je novinarima rekao da je došao na poziv za razgovor, ali da ne zna ko će ga primiti.

Dulić je u Palatu Srbije stigao iz Skupštine Srbije gde je ranije danas održao konferenciju za novinare i negirao bilo kakvu umešanost u zloupotrebu položaja i krivično delo za koje se sumnjiči.

http://www.youtube.com/watch?v=vEcES870DJ0
http://www.youtube.com/watch?v=gTCH3HkvQy8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track