LJAJIĆ: Kuriru ne sme da se preti, sve mora da se istraži!
Foto: Zorana Jeftić

Niko ne sme biti iznad zakona

LJAJIĆ: Kuriru ne sme da se preti, sve mora da se istraži!

Politika -
Povodom pretnji kriminalizovanog rukovodstva srpske policije vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću, ministar Ljajić poručje da je su prošla vremena kada se medijima pretilo

BEOGRAD - Vremena kada se medijima pretilo su prošlost, poručio je danas ministar Rasim Ljajić povodom pretnji kriminalizovanog rukovodstva srpske policije vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i uredniku lista Akter Tihomiru Trišiću. Podsetimo, policijski funkcioneri koji su upleteni u kriminalne radnje u tajnosti su doneli odluku da montiraju hapšenje Aleksandra Rodića i Tihomira Trišića.- Dosad smo odmakli u demokratizaciji i niko u zemlji ne može da odgovara na javno izgovorenu reč. Prošla su vremena kad se medijima pretilo. Sve mora biti istraženo i niko ne sme biti iznad zakona - izjavio je Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija.Kako Kurir saznaje u državnom vrhu Srbije, kriminalizovano rukovodstvo policije odlučilo je da montira hapšenje vlasnika Kurira Aleksandra Rodića i urednika Aktera Tihomira Trišića. Na montirano hapšenje Aleksandra Rodića vrh MUP odlučio se zbog toga što Kurirdanima izveštava javnost o zloupotrebama, korupciji i organizovanom kriminalu u samom vrhu srpske policije, a Tihomira Trišića zbog intervjua o policijskoj mafiji koji je dao Kuriru.

Spremnost na montiranje hapšenja Aleksandra Rodića i Tihomira Trišića usledila je pošto je kriminalizovani vrh policije danima pokušavao da, preteći i vršeći pritisak, zaustavi medijsko izveštavanje o zloupotrebama u vrhu policije.

Aleksandar Rodić na meti kriminalizovanog vrha policije
Aleksandar Rodić na meti kriminalizovanog vrha policije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track