Najnovije vesti

EU TREBA DA SE PONAŠA KAO SRBIJA: Bivši predsednik slovačkog parlamenta pozvao premijera da počne pregovore s Rusijom o vakcini!
Foto: EPA

borba protiv korona virusa

EU TREBA DA SE PONAŠA KAO SRBIJA: Bivši predsednik slovačkog parlamenta pozvao premijera da počne pregovore s Rusijom o vakcini!

Planeta

Bivši predsednik slovačkog parlamenta i lider Slovačke narodne partije Andrej Danko pozvao je premijera Igora Matoviča da sledi primer Mađarske i počne pregovore sa Rusijom o nabavci vakcine Sputnjik V, pohvaljujući pristup Srbije po pitanju nabavke vakcine i poručio da bi tako trebalo da se ponaša i Evropska unija. 

Danko u intervjuu za Sputnjik navodi da je uputio poziv premijeru, jer Slovaci treba da imaju mogućnost izbora među preparatima protiv virusa korona koji dolaze sa zapada i istoka. Ako to mogu da urade Mađari, mogu i Slovaci, rekao je on.

Upitan kako vidi pristup srpskih vlasti koja je obezbedila pet vrsta vakcina za stanovništvo, pri čemu građani mogu da biraju kojim preparatom žele da se vakcinišu, Danko je rekao da to samo može da pozdravi.

Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša zrela Evropska unija i ona ne treba da se drži ni za jednu od strana, rekao je Danko.

Kurir.rs/FoNet

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...