OVE PUTINOVE REČI JE EVROPA ČEKALA DA ČUJE: Povećajte isporuke GASA Evropi, nakon što napunite podzemna skladišta u Rusiji!
Foto: EPA / SERGEI BOBYLEV/SPUTNIK

naložio Gaspromu

OVE PUTINOVE REČI JE EVROPA ČEKALA DA ČUJE: Povećajte isporuke GASA Evropi, nakon što napunite podzemna skladišta u Rusiji!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je kompaniji „Gasprom“ da se, nakon što se napune gasom podzemna skladišta u Rusiji, započne povećanje isporuka u Evropu.

"Gospodine Miler (šef 'Gasproma'), molim Vas da nakon što završite sa pumpanjem gasa u podzemna skladišta u Rusiji do 8. novembra ili 8. novembra započnete ujednačen, planirani rad na povećanju isporuka gasa u vaša podzemna skladišta gasa u Evropi - u Austriji i Nemačkoj", istakao je Putin, prenosi Sputnjik.

Kako je dodao, to će omogućiti da se pouzdano, stabilno ritmično ispunjavaju ugovorne obaveze, odnosno da se evropski partneri snabdevaju gasom u periodu jesen-zima.

"I između ostalog, to će nesumnjivo dovesti do povoljnije situacije na energetskom tržištu Evrope u celini", dodao je ruski lider.

Putin je ponovio da "Gasprom" u potpunosti realizuje sve sporazume sa evropskim zemljama.

"Situacija u Evropi jasno pokazuje koliko je važna stabilna, pouzdana saradnja u energetskoj sferi. 'Gasprom' u potpunosti izvršava dugoročne ugovore sa evropskim zemljama“, rekao je ruski lider.

Kurir.rs / Sputnjik, Foto: EPA / SERGEI BOBYLEV/SPUTNIK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track