RAZBIĆEMO VAM ZUBE, PONIZIĆEMO VAS, BEŽITE ODAVDE! Iran preti najmoćnijoj vojnoj sili na svetu
Foto: EPA

tenzije ne prestaju

RAZBIĆEMO VAM ZUBE, PONIZIĆEMO VAS, BEŽITE ODAVDE! Iran preti najmoćnijoj vojnoj sili na svetu

Planeta -

Vođa iranskih Kuds snaga koje su specijalizovane za operacije u inostranstvu poručio je Sjedinjenim Državama da se povuku ih regiona i obećao da
će poniziti najmoćniju vojsku na svetu ako naprave pogrešan potez i ugroze Teheran.

Brigadirni general Esmail Kani iz elitnog korpusa Islamske revolucionarne garde i komandant Kudsa zarekao se da će štititi svoju zemlju od svih, preneli su lokalni mediji.

Kani je poručio Sjedinjenim Državama da se pripreme za poniženje gore od onog koje su iskusili u Avganistanu i zatražio od Vašingtona da se jednom za svagda skloni iz regiona.

Kani tvrdi da je Amerika godinama sankcijama uništavala Iran ali da se plima sada promenila i da su Amerikanci ti koji će sada patitit, prenosi Raša tudej.

Osvrnuvši se na napredak Irana, kako na polju vojne industrije tako i na polju tehnologije, rekao je da SAD znaju "da će ako povuku i najmanji potez protiv Irana, ostati bez zuba".

Odnosi SAD i Irana nisu se poboljšali sa dolaskom Džoa Bajdena u Belu kuću. Bivši američki predsednik Donald Tramp značajno je doprineo pogoršanju odnosa sa Teheranom nakon što je izašao iz sporazuma o nuklearnom naoružanju i uveo sankcije zemlji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track