02:21

PERIŠIĆ: NATO JE UČESTVOVAO U UDARU NA KRIMSKI MOST! Ukrajina nema oružje za ovakvu akciju, datum napada NIJE IZABRAN SLUČAJNO

KURIR TV

PERIŠIĆ: NATO JE UČESTVOVAO U UDARU NA KRIMSKI MOST! Ukrajina nema oružje za ovakvu akciju, datum napada NIJE IZABRAN SLUČAJNO

Planeta -

Eksplozija na krimskom mostu može da bude razlog za osvetu ruske vojske, komentarišu politički analitičari.

Prof. dr Srđan Perišić, profesor geopolitike, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je analizirao ovu eksploziju.

- Juče je Krimski most proradio. On je oštećen, a ne srušen. Dugačak je 19 kilometara i nije ga lako srušiti. Zasad kijevski režim ne poseduje oružje kojim može uništiti most i zato se koristio ovom specijalno-terorističkom operacijom gde su poginuli civili koji su se zadesli tu u tom momentu. Videli smo da su dva kamiona koja su učestvovala, došla iz Bugarske, članice NATO - rekao je Perišić.

Srđan Perišić, Aleksandar Mitić
foto: Kurir Televizija

- Najverovatnije i bez ikakve sumnje NATO službe su sigurno znale, a možda i učestvovale da preko Bugarske i Gruzije uđu ti kamioni na prostor Rusije. Skeneri nisu otkrili eksploziv toliku tonu eksploziva jer su bili zamotani u tzv. filmove - istakao je Perišić.

Požar, Rusija, Krim, most
foto: Printscreen Twitter

- Pre toga se desila eksplozija na Severnom toku koja se takođe može okarakterisati kao teroristički čin. Krenulo se u jedan novi vid suprotstavljanja Rusiji. Naravno da je ovo organizovao kijevski režim, ali ovo ne može bez NATO-a. Oni su pokušali da ponize Rusiju jer je tog dana bio najveći crkveni praznik u Rusiji, a to je Sveti Sergej Radonješki i dan pre toga je bio rođendan Putinu - rekao je Perišić.

Zelenski potvrdio sve Putinove tvrdnje

- Zelenski je poslednjih nedelja otvorio sve svoje karte i u neku ruku priznao što je Ruska Federacija govorila kao razlog ulaska u ovu specijalnu operaciju. Tražio je naoružanje velikog dometa, preventivni udar na Rusku Federaciju i zvanično je podneo zahtev za ulazak u NATO, ističući da je Ukrajina praktično deo NATO-a još od 2014. godine. Sve ono što je Putin govorio pre početka specijalne operacije, ali i za vreme nje, sada je potvrđeno - rekao je dr Aleksandar Mitić, naučni saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

Srđan Perišić, Aleksandar Mitić
foto: Kurir Televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track