S*KS AFERA TRESE GUGL! Zaposleni otkrio da ga je SPOPADALA direktorka, pa dobio otkaz: "Znam da voliš AZIJATKINJE" (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

unapređen u direktora, pa otpušten

S*KS AFERA TRESE GUGL! Zaposleni otkrio da ga je SPOPADALA direktorka, pa dobio otkaz: "Znam da voliš AZIJATKINJE" (FOTO)

Planeta -

Jedan od izvršnih direktora kompanije "Gugl" Rajan Olohan tvrdi da ga je tehnološki gigant otpustio nakon što je odbio udvaranje nadređene Tifani Miler, na jednoj od kompanijskih proslava.

Olohan (48) optužio je „Gugl“ da ga je otpustio nakon što ga je nadređena Tifani Miler dodirivala u restoranu u decembru 2019. godine i rekla mu da zna da mu se sviđaju žene azijatskog porekla.

Miler, takođe jedna od direktorki Gugla, navodno je Olohana dodirivala po trbušnjacima, pohvalila njegovu građu i rekla mu da njenom braku nedostaje „začina“, navodi se u sudskim dokumentima, prenosi New York Post.

Rajan Olohan
foto: Printscreen Facebook

Navodni susret odigrao se tokom okupljanja zaposlenih kompanije nakon što je Olohan unapređen u direktora i pridružio se timu Milerove.

Dok je Olohan, oženjen otac sedmoro dece, rekao da mu je u početku bilo neprijatno da priča o incidentu jer su mnoge njegove kolege bile pijane, kasnije je odlučio da ispriča svoju stranu priče.

Olohan je rekao da je prijavio problem Guglovom odeljenju za ljudske resurse naredne nedelje, ali od žalbe nikada ništa nije bilo.

Olohan tvrdi da je Tifani Miler počela da mu se osveti nakon što je podneo žalbu kritikujući ga i prijavivši ga ljudskim resursima zbog „mikroagresije“.

Odmazda se navodno nastavila na događaju koji je organizovao Gugl u decembru 2021. u kojem je Miler pijana opominjala Olohana pred kolegama.

Miler se kasnije izvinila i „ iako je Gugl bio svestan da je njeno kontinuirano uznemiravanje Olohana proisteklo iz njegovog odbijanja njenih pokušaja, ponovo nije preduzeo ništa“, tvrdi se u tužbi.

Olohan je rekao da je počeo da oseća sve veći pritisak od svog pretpostavljenog. Sledećeg meseca, Gugl je otpustio Olohana, prekinuvši njegov radni odnos nakon 16 godina u kompaniji.

Tokom videokonferencijskog poziva, Olohan je rekao da mu je tim za istraživanje zaposlenih u Guglu rekao da je otpušten jer nije „inkluzivan“.

(Kurir.rs/Nova/New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track