ZNAMO GDE SE NALAZIŠ U SVAKOM TRENUTKU: Ukrajinski obaveštajac otkrio plan za Putina DANONOĆNO PRATE JOŠ JEDNOG RATNOG LIDERA
Foto: EPA/SERGEJ BOBYLEV / KREMLIN POOL

otvoreno

ZNAMO GDE SE NALAZIŠ U SVAKOM TRENUTKU: Ukrajinski obaveštajac otkrio plan za Putina DANONOĆNO PRATE JOŠ JEDNOG RATNOG LIDERA

Planeta -

Ukrajinska vojna obaveštajna služba u realnom vremenu prati gde se nalaze ruski predsednik Vladimir Putin i vođa vagnerovaca Jevgenij Prigožin.

Tako tvrdi Andrij Jusov iz obaveštajne službe ukrajinskog ministarstva odbrane.

- To nije nešto što se može sakriti - rekao da Jusov za Kijev post i naglasio da ukrajinska služba u svakom trenutku zna gde se nalazi Putin uprkos svim pokušajima i nastojanjima da se takve informacije prikriju uz pomoć različitih tehnologija uključujući i korišćenje dvojnika.

Osnivan privatne ruske vojne kompanije PMC Vagner se prema njegovim rečima kreće mnogo slobodnije.

- Naravno da znamo gde borave. Putin je dobro čuvana osoba. Prigožin nije takav i ponaša se možda najslobodnije među ruskim establišmentom. Sve te informacije poznate su nama i našim partnerima i često se prate u stvarnom vremenu - dodao je ukrajinski obaveštajac.

Jusov kaže da trenutno ne postoje namere i planovi za likvidaciju Putina i Prigožina.

- Prioritet je da svi ratni zločinci budu kažnjeni. Ukrajina je kao civilizovana država zainteresovana da se ta kazna izvrši u okviru međunarodnog prava na međunarodnom sudu. U tom kontekstu prioritet broj jedan za Ukrajinu i glavnu obaveštajnu upravu jeste da dovede Putina u Hag radi suđenja pred tim sudoom - rekao je Jusov.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track