DODIK O FORMIRANJU SAVETA MINISTARA: Članstvo u NATO nije uslov, mada neki to tako predstavljaju
Foto: Profimedia

blokada

DODIK O FORMIRANJU SAVETA MINISTARA: Članstvo u NATO nije uslov, mada neki to tako predstavljaju

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je sinoć da nije spreman da da saglasnost na aktiviranje Akcionog plana za članstvo /MAP/ jer Srbi neće u NATO, kao i da to pitanje nije uslov za formiranje Saveta ministara.

"Ustavom je propisano da trećina ministara u Savetu ministara treba da bude iz Srpske, da se predsedavajući rotira, a kad smo došli do kvota došla je priča da treba da bude usvojen MAP koji nema veze sa formiranjem Saveta ministara, ali ga možete postaviti kao problem koji je nerešiv da se ne bi rešilo ni pitanje Saveta ministara", rekao je Dodik za RTRS.

Prema njegovim rečima, razlog za to je da bi druga strana u razgovorima o formiranju vlasti /SDA/ zadržala podobne Srbe u Savetu ministara, i kako bi napravili štetu vodećoj političkoj opciji koja dolazi iz srpskog naroda, ali i cijelom srpskom narodu.

Komentarišući optužbe u sarajevskim medijima da je on krivac za neformiranje Saveta ministara, Dodik je rekao da je već na to navikao i da takve kvalifikacije nisu ništa novo.

"Kome sam ja krivac? Srbima nisam i za mene je to dovoljno", istakao je Dodik.

Kurir.rs/ATVBL Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track