Najnovije vesti

NE, NIJE BIO NI SVEŠTENIK, NI HODŽA NI NADBISKUP: Priča iz Bijeljinje je bila fejk njuz
Foto: Printscreen/Twitter

samo u bih

NE, NIJE BIO NI SVEŠTENIK, NI HODŽA NI NADBISKUP: Priča iz Bijeljinje je bila fejk njuz

Bosna i Hercegovina
11:20h

Na portalu Kurira objavljen je članaka za koji se ispostavilo da njegov sadržaj ne odgovara istini.

Na našem portalu objavljen je tekst o muškarcu S.S. iz Ruhotine u BiH koji se tereti se da je u poslednjih nekoliko meseci prevarom stekao dobit od nekoliko hiljada evra

U ovoj satiričnoj priči se navodi da se ista osoba predstavljala i kao nadbiskup, a da je, pored toga, ”u okolini Tuzle obavio nekoliko dženaza”.

Međutim, kako je pokazala analiza portala raskrinkavanja.ba, vest je plasirana na taj način kao da je u pitanju prava, a ne satirična vest. Originalnu vest objavio je satirični portal Bijeljina Njuz je portal koji objavljuje isključivo satirične sadržaje.

Kako su preneli lokalni mediji, on je prevarom stekao dobit obavljajući dženaze i katoličke pogrebe na području Federacije BiH.

Predstavljajući se kao sveštenik na zameni, svetio je vodicu po semberskim selima, čak je i krstio dvoje dece.

Isti muškarac se optužuje da se predstavljao kao nadbiskup gde mu je u jednom hercegovačkom selu priređen i doček, dok je u okolini Tuzle obavio nekoliko dženaza.

Jedna od prevarenih lica je i Milka iz Batkovića.

"Meni se ovaj novi pop jako svideo, da ti vidiš što to lepo peva, dala sam 20 maraka. Bilo je čudno što je jeo čvarake u postu, ali sam mislila da je ogladneo veseljak, samo se ti hrani dete moje. Posle 10 dana dođe naš pop, rekoh: 'Ne počinji pope imam 2 marke u kući'", ispričala je ona.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track