"UDALE BI SE, ALI SVE BI PRODALE ZA ŽIVOT U GRADU" Giga je usamljen i nema sreće u ljubavi: Traži ženu koja neće pobeći sa sela
Foto: YouTube/ tatabrada.tv

mladoženja

"UDALE BI SE, ALI SVE BI PRODALE ZA ŽIVOT U GRADU" Giga je usamljen i nema sreće u ljubavi: Traži ženu koja neće pobeći sa sela

Bosna i Hercegovina -

Dragomir Giga Lipovac (54) domaćin iz bajkovitog sela Majdan kod Šekovića godinama bezuspešno traži ženu.

Neće žene, kaže Giga, da budu na selu, nego bi udale i celo domaćinstvo i zemlju prodale za život na gradskom asfaltu.

Selo Majden je skoro izolovano od civilizacije. Put je skoro neprohodan, Giga priča i da su i mostovi loši. Domaćinu društvo pravi pas, veseli nastrljivi ljubimac koji se stalno vrzma oko njegovih nogu.

- Ovde sam se vratio 1996. godine, posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma s majkom - priča Giga i pokazuje kuću u kojoj je rođen.

- Tu se rodilo nas osmoro. Ja sam ostao da živim ovde, braća su otišla u svet – priča Giga za televiziju “Tatabrada”.

Giga kaže da je nekada selo bilo živo, sa školom koja je imala i više od 100 đaka i dvije prodavnice. Sada je opustelo. Svega nakoliko stanovnika, uglavnom starih.

Giga, Dragomir Giga Lipovac
foto: YouTube/ tatabrada.tv

Giga je usamljen. Sreće u ljubavi nema. Imao je kaže nekoliko veza, ali nisu se održale, jer nežniji pol danas ne želi da živi u selu, a on ne želi u grad.

Giga kaže da je pre nesrećnog rata koji je zahvatio bivšu Jugu radio u Hrvatskoj kao konobar i tamo je imao partnerku. Ali desilo se to veliko zlo, a i majka mu je oslepela i morao je da se vrati u zavičaj da brine o njoj.

Giga je sredio domaćinstvo, ima urednu kuću, drva za zimu, dve štale, 10 koza i 10 ovaca. Ovaj vredni čovek kaže da je 20 godina na birou za zapošljavanje, po struci je konobar kuvar, ima položeno za vozača kamiona.

Giga, Dragomir Giga Lipovac
foto: YouTube/ tatabrada.tv

- Ovde posla nema, a brat me zove da idem u Hrvatsku, a meni se ne ide. Stigle me godine, ko će mene tamo zaposliti – priča Giga i kaže da se opredelio da proširi stado i živi od rada na selu.

- Imam 50 dunuma njiva – dodaje Giga i pokazuje da ima i plastenik i uzgaja povrće.

Giga bi bio presrećan kada bi imao životnu saputnicu s kojom bi sve ovo mogao da dijeli i da zajedno podižu domaćinstvo. Bile su kaže Giga do sada dve žene u njegovom domaćinstvu, ali brzo su se predomislile.

– Budu po dva meseca pa odu. Neće da budu ovde. Kaže mi jedna, prodaj sve, pa idemo u grad. A ja neću u grad, u Šehovićima nema posla za mene – kaže Giga.

Giga je vredan i zdrav i preživljava od uzgoja ovaca, koza i povrća.

Ovaj vredni čovek kaže da ako je neko voljan da mu sada da 20 ovaca, on bi njemu sve to vratio, i to za godinu dana.

– Jagnje sam prodao za 300 maraka, ovna sam za 600 maraka, tako da bih onome ko bi mi poklonio ovce, sigurno vratio novac, a svake godine od mene bi imao na poklon jedno janje – rekao je Giga.

1 / 12 Foto: YouTube/ tatabrada.tv

Giga sa širokim osmehom na licu i velikim optimizmom kaže da mu treba samo žena, onda bi sve uspo. Sve bi mu bilo milije i lakše, a imaju od čega da žive. Ona bi mu bila još veći podstrek sa razvije biznis s ovcama.

(Kurir.rs/Srpska info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track