SUD ODBIO ŽALBU ADVOKATA: Fahrudin Radončić ostaje u pritvoru!
Foto: Youtube/Printscreen

Ništa od odbrane sa slobode

SUD ODBIO ŽALBU ADVOKATA: Fahrudin Radončić ostaje u pritvoru!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Prvostepeno Vanraspravno veće Suda BiH odbilo je danas žalbu advokata lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića na rešenje o jednomesečnom pritvoru

Sud je 28. januara odredio pritvor Radončiću zbog sumnji da je ometao rad pravosuđa u slučaju narko-bosa Nasera Keljmendija.

"Sud je, uvidom u podneti dokazni materijal, utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično delo za koje se tereti te mu odredio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak", navodi se u obrazloženju sudske odluke.

Dodaje se da je žalba Radončićevih advokata odbijena i zbog "posebnih okolnosti, koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke ili saučesnike, kao i postojanja posebnih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili istovrsno krivično delo, odnosno nastaviti s obavljanjem opisanih radnji ukoliko se nadje na slobodi".

Sud BiH je 28. januara odredio Radončiću pritvor u trajanju od 30 dana, zbog opasnosti od ometanja istrage, prikrivanja dokaza te uticaja na svedoke. Pritvor može trajati do 25. februara, odnosno do nove sudske odluke. Fahrudin Radončić je po nalogu Tužilaštva BiH uhapšen 25. januara zbog sumnji da je ometao rad pravosudja u slučaju narko-bosa Nasera Keljmendija, a tereti se i za krivično delo "trgovine uticajem" u slučaju imenovanja ambasadorske BiH u Sloveniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track