Najnovije vesti

KNEŽEVIĆ JE DANIMA I NOĆIMA U SKUPŠTINI CRNE GORE: Lov na poslanike DF traje 3 godine! Neka me zazidaju u zgradu Višeg suda kao primer!
Foto: Vijesti.me

POSLANIK DF O SITUACIJI U DRŽAVI

KNEŽEVIĆ JE DANIMA I NOĆIMA U SKUPŠTINI CRNE GORE: Lov na poslanike DF traje 3 godine! Neka me zazidaju u zgradu Višeg suda kao primer!

Crna Gora

Jedan od lidera crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da on i Nebojša Medojević svojom političkom borbom brane sve građane, jer će, kako navodi, sutra po ovom neustavnom i nezakonitom šablonu na red doći svi koji drugačije razmišljaju.

Knežević, koji je narodni poslanik i lider Demokratske narodne partije (DNP), nalazi se u "pritvoru" poslaničkog kluba DF gde je za sada nedostupan tužiocima koji mu prete zatvorom.

 

"Naša je dužnost da kao lideri budemo primer svojim delom, jer samo tako naša borba ima smisla, a ako postoji smisao u koji verujete svejedno je kada i kako će se završiti naša iskušenja", rekao je Knežević komentarišući to što se ispred skupstine svakodnevno skupljaju građani pružajući podršku zatvorenom Medojeviću.

 

Knežević kaže i da uskoro očekuje "zakon kojim će se zabraniti putovanje u Beograd i Moskvu, jer, kako objašnjava, u optužnici protiv njega stoji da je često putovao u ta dva grada.

"Da sam putovao za Tiranu i Rijad verovanto bih dosad dobio Njegoševu i Trinaestojulsku nagradu. Ovako im ostaje mogućnost da kroz zakonsku regulativu kazne sve koji su namerni putovati u Beograd i Moskvu", kazao je Knežević.

 

On navodi i da "safari" na poslanike i lidere DF traje skoro tri godine, ali da se više ne pošutje nikakva procedura, pa ni poslanički imunitet, kao da su članovi kriminalnih klanova.

 

"Najcelishodnije bi bilo da me zazidaju u zgradu Višeg suda kao primer borbe protiv organizovanog kriminala", kaže Knežević.

 

On objašnjava da ga vlast goni za tzv. proces "Državni udar", u kome je zajedno sa Andrijom Mandićem optužen da je planirao ubistvo Mila Đukanovića i državni prevrat, da se protiv njega vodi postupak i zbog verbalnog incidenta u skupštinskom holu, a da je pre desetak dana osuđen na dva meseca kao svedok, jer nije svedočio kako je tužilac želeo.

 

Kurir.rs/ Tanjug/ Politika

Foto: Vijesti.me

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...