"SDSS JE NEPRIHVATLJIV PARTNER": Ivan Penava NE ŽELI Srbe u vladi Hrvatske: Spomenuo i Nikolu Teslu (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / 55 minuta

užas

"SDSS JE NEPRIHVATLJIV PARTNER": Ivan Penava NE ŽELI Srbe u vladi Hrvatske: Spomenuo i Nikolu Teslu (VIDEO)

Hrvatska -

"SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora. Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Ivan Penava, predsednik domovinskog pokreta.

On je danas održao konferenciju za medije čija je tema bila izveštaj s predsedništva stranke, koja je na ovim parlamentarnim izborima osvojila 14 saborskih mandata. Govorio je mogućnosti koalicije sa HDZ-om, otkrio da razgovaraju sa svima, osim sa SDSS-om i Možemo!

"DP je izuzetno zadovoljan rezultatom, zadovoljan situacijom da smo uspeli kroz ljude koji su izabrani u Sabor da prezentujemo šta je DP. Naši ljudi su heroji Domovinskog rata, poput Josića, Ćipe, Kukavice" kazao je u startu Penava.

"Spremni smo na formiranje i sastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u opoziciji, ali spremni i na nove izbore. Težimo da menjamo stvari na bolje u Hrvatskoj. Voleli bi da smo poziciji izvršne većinske vlasti, ali ne pod svaku cijenu i ne prodajući ono što većina naših birača u nama vidi, a to je vera i nada u suverenu, jaku i nezavisnu Hrvatsku" kaže Penava.

"SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora. Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom" kaže Penava.

Govorio je o SDSS-u i nacionalnim manjinama.

"Nisam od juče u politici. Ja sam jedini gradonačelnik Vukovara koji je bez problema otišao na liturgiju u Pravoslavnu crkvu. Dobio sam glasove građana srpske nacionalnosti. Govoriti da nama smetaju nacionalne manjine je gruba uvreda, mi protiv nacionalnih manjina nemamo ništa. DP je ovog gospodina uredno stavio na listu, Srba pravoslavca Mišića, hvala mu na njegovom izuzetnom rezultatu. Ovde se slikamo ispred spomenika jednom Srbinu, zove se Nikola Tesla, toliko o temi o toj mržnji. Da mrzimo Srbe, bi li ih stavili na liste? Međutim, kakvi i koji Srbi? Srpska nacionalna manjina dok poštuje hrvatske zakone nemamo problem" kazao je Penava.

Osvrnuo se i na komentare Andreja Plenkovića da "njegova baba može voditi Vukovar".

"Vezano za snimak Plenkovića koji smo čuli… Kad bih gledao ko mi je šta rekao, ne bih mogao ni s kim razgovarat na političkoj sceni. Andrej Plenković govorio je različite stvari. Svašta je u različlitim kontekstima izgovarano. Imamo konstalaciju kakvu imamo. Odgovornost prema biračima tera na dijalog" kaže Penava.

"Naši su preduslovi da ne možemo sa SDSS i Možemo! Tačke koje nas zanimaju su demografska revitalizaciji Hrvatske, jačanje suvereniteta, zaštita i sigurnost naših građana, sigurnost granice, borba protiv korupcije, decentralizacija. Izborićemo se da svako srpsko selo ima sve što i bilo koje hrvatsko, ali finansirati Novosti.,.. nemojte narušavati temelje naše države i trošiti naše novce na mržnju prema državi" kazao je Penava i istakao:

"SDSS nam je neprihvatljiv u svakoj kombinaciji. To je tačka na kojoj se pregovori nastavljaju ili prekidaju."

(Kurir.rs/24 sata/Preneo. A.N.)

Bonus video:

05:14

MILORAD PUPOVAC ZA KURIR TELEVIZIJU: Domovinski pokret je osvojio 14 mandata na antisrpskoj politici! SADA SVE ZAVISI OD HDZ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track