PIKSIJEVA ČISTKA U REPREZENTACIJI: Novi selektor Srbije će se zahvaliti PETORICI igrača! Kolarovu ne može da oprosti jednu stvar!

NE UKLAPAJU SE U SISTEM

PIKSIJEVA ČISTKA U REPREZENTACIJI: Novi selektor Srbije će se zahvaliti PETORICI igrača! Kolarovu ne može da oprosti jednu stvar!

Fudbal -

Od kako je zvanično postao selektor fudbalske reprezentacije Srbije, javnost sa nestrpljenjem čeka prvi spisak Dragana Stojkovića Piksija., koji će prema pisanju medija pretrpeti neke krupne izmene

Na Piksijevom spisku, fudbalerima kojima se treba zahvaliti se navodno nalazi pet imena: Aleksandar Kolarov, Luka Milivojević, Adem Ljajić, Nikola Maksimović i Stefan Mitrović!

Mediji pišu, da Kolarov sigurno neće dobiti poziv, zbog ponašanja tokom ključne utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Škotske u Beogradu.

"Piksi nema razumevanja za potez Kolarova, koji je nekoliko sati pred početak utakmice decenije protiv Škotske saopštio da ne može da igra. On kaže da na takvog igrača nikad ne bi mogao da se osloni, jer bi strahovao da će ga opet 'prodati'" pred važan meč", reči su Stojkovićevog bliskog prijatelja.

Svi su izgledi da će Piksi podmladiti vezni red, pa više među "orlovima" neće biti mesta ni za Luku Milivojevića.

"Ni njegovim ponašanjem Stojković nije zadovoljan. Bez obzira na to da li je Luka za neke stvari bio u pravu ili ne, Piksi je neko ko insistira na čeličnoj disciplini i traži da prljav veš nikako ne izlazi 'iz kuće'. Milivojević je u protekle tri godine bio u svađi sa selektorom, njegovim pomoćnicima, javno je iznosio zamerke na račun vodećih ljudi FSS. S druge strane, na poziciji zadnjeg i centralnog veznog Srbija trenutno ima mnogo igrača, mlađih, koji su pritom standardni u jakim ligama. To su Maksimović, Grujić, Gudelj, Lukić, Milinković-Savić...", objašnjava izvor blizak Stojkoviću.

Od reprezentativnog dresa oprostiće se i Adem Ljajić. Ofanzivni vezista nije po Piksijevom ukusu, jer bi igrači zaduženi za kreativnost trebalo da budu Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić.

Najviše problema Stojković će imati sa odbranom.

"Piksi se lomi upravo oko Maksimovića. Razmišlja da li i njega da precrta. Štoper Napolija ume u sedam dana da odigra po jednu sjajnu i očajnu partiju. Takva izdanja imao je i u reprezentaciji, od blistavih do katastrofalnih. Prilično je nepouzdan. Problem je što Srbiji fali kvalitetnih defanzivaca, naročito iskusnih", rekao je sagovornik Informera.

Stojković će 5. marta objaviti spisak igrača za prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. "Orlovi" će borbu za odlazak u Katar 2022. početi 24. marta protiv Irske u Beogradu. Samo tri dana kasnije u goste nam dolazi Portugal, a za kraj mini-ciklusa, Srbija će 30. marta gostovati Azerbejdžanu.

Kurir sport / Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track