SRBIN IZAZVAO BURU NA ČIZMI Navijači vređali Vlahovića, on ODBIO da šutira penal, pa im ZAPUŠIO USTA! Trener otkrio šta se desilo!
Foto: Profimedia

PODIGAO PRAŠINU

SRBIN IZAZVAO BURU NA ČIZMI Navijači vređali Vlahovića, on ODBIO da šutira penal, pa im ZAPUŠIO USTA! Trener otkrio šta se desilo!

Fudbal -

Reprezentativac Srbije i fudbaler Fiorentine, Dušan Vlahović, odbio je da izvede jedanaesterac na meču protiv Kaljarija, pa je svojim potezom podigao veliku prašinu u italijanskoj fudbalskoj javnosti.

Nakon što je uprava Fiorentine javno saopštila da Vlahović ne želi da produži ugovor sa klubom, Srbin se našao na udaru navijača Viole. Navijači zvižducima i sramnim uvredama čašćavaju svog najboljeg igrača.

Na meču protiv Kaljarija mladog napadača su uzdrmali gnusni napadi pristalica Fiorentine, pa je odbio da izvede penal koji je dosuđen za njegov tim.

Iako je Vlahović bio zadužen za izvođenje jedanaesteraca, na meču protiv Kaljarija je odgovornost neočekivano preuzeo Kristijano Biragi.

"Vlahović je taj koji je naš glavni izvođač penala, ja sam drugi na toj listi, dok obično ja izvodim slobodne udarce. Ovoga puta smo se zamenili. Nije baš da se on nije osećao najbolje da izvede jedanaesterac, jer Dušan možda jeste mlad, ali ima neverovatan karatker. Da nema, ne bi odigrao ovako kako je odigrao" rekao je kapiten kluba.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Zanimljivo, na snimku se nije videlo da li su fudbaleri razgovarali pre izvođenja penala. Navodno, Vlahović je rekao saigraču da se ne oseća dobro i da nije spreman da izvede udarac.

"Nije se osećao dobro da izvede penal", pravdao se Biragi Bonaventuri, kome je bilo čudno što Srbin nije stavio loptu na belu tačku.

Nakon meča se oglasio i trener Fiorentine Vinćenco Italijano. I on je izneo svoju verziju priče o famoznom penalu.

"Na treninzima postoje trojica, četvorica igrača koji šutiraju penale, pa ko god da se od njih oseća spremnim da to uradi na utakmici, taj to i uradi. Ne bih da se svađamo oko toga ko je prišao lopti, treba da to izvede najspremniji, a ovoga puta je to bio Biragi. Dokle god njih trojica, četvorica na miran način o tome odlučuju, kao sad protiv Kaljarija, meni je to skroz u redu. Vlahović izvodi dobro jedanaesterce, Biragi je sada bio hladne glave, a nije lako to biti kada je rezultat 0:0", rekao je trener Viole.

Vlahović je u nastavku meča zapušio usta hejterima. Srbin je iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat na meču (3:1), bio je to njegov peti gol u sezoni.

Fiorentina je trenutno šesta na tabeli sa 15 osvojenih bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track