ZVEZDU ČEKA ŽESTOKA KAZNA UEFA: Mađarski sudija Bognar diktirao delegatu, ZVANIČNI ZAPISNIK stigao u NION
Foto: www.crvenazvezdafk.com

puna beležnica

ZVEZDU ČEKA ŽESTOKA KAZNA UEFA: Mađarski sudija Bognar diktirao delegatu, ZVANIČNI ZAPISNIK stigao u NION

Fudbal -

Košmarno veče crveno-belih protiv Mitjilanda tek će dobiti epilog

Fudbalski klub Crvena zvezda biće žestoko kažnjen od strane UEFA zbog niza incidenata koji su se desili posle utakmice sa Mitjilandom (0:1) u četvrtom kolu grupne faze Lige Evrope. I crveni kartoni Miloša Degeneka i Marka Gobeljića, kao i žuti kartoni biće novčano sankcionisani.

Marko Gobeljić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda se već nalazi na crnoj listi UEFA zbog vređanja Zlatana Ibrahimovića prošle sezone u šesnaestini finala Lige Evrope. Tada je neimenovani čovek iz svečane lože na nacionalnoj osnovi psovao napadača Milana, koji je posle svojom izjavom uspeo da ublaži kaznu Crvenoj zvezdi od strane UEFA. Šampion Srbije kažnjen sa samo jednom utakmicom neigranja bez prisustva publike u Evropi i ona je odrađena protiv Kairata.

Crvena zvezda, Milan, Zlatan Ibrahimović
foto: Nemanja Nikolić

Pitanje je kada i koliku kaznu će dobiti Crvena zvezda. Izvesno je da će ona novčana biti velika i da će ići preko 100.000 franaka, dok pravu zebnju u klubu izaziva sankcija vezana za zatvaranje stadiona, ili ona najteža, da klubu bude onemogućeno da se takmiči u Evropi, što bi bilo pogubno za Crvenu zvezdu.

Tamaš Bognar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sada je situacija daleko složenija. Mađarski sudija Tamaš Bognar je prema saznanjima Kurira potanko i do detalja diktirao delegatu utakmice Rudolfu Manertsu iz Belgije sve ono što se dešavalo posle meča. Od toga da je vređan i gađan čvrstim i metalnim predmetima sa tribina, do toga da je nije odmah mogao da uđe u svlačionicu.

Ruku na srce, mađarski sudija Tamaš Bognar je od prvog minuta imao čudan kriterijum suđenja. Kao da je došao po nekom zadatku, jer je igračima Crvene zvezde šakom i kapom delio žute kartone, dok je fudbalerima danskog tima nebrojeno puta umeo da progleda kroz prste. Baš to tendenciozno suđenje izazivalo je revolt kod publike, koja je posle zvižduka preterala i pokušala sa Mađarom da se obračuna ubacivanjem raznih predmeta na teren. Tom prilikom je ni kriv, ni dužan nastradao jedan od trenera u stručnom štabu Crvene zvezde Federiko Panončini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track